Автор Тема: Аквариум с градинска пръст  (Прочетено 133 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен NasoD

• Регистриран потребител
  • Публикации: 7
Аквариум с градинска пръст
« : вторник, 27 август 2024 г., 21:22 ч. »
Здравейте приятели,

Направих си експеримент с два аквариума по метода Walstad.Знам че сте изписали много по темата ....но ...уж всичко се развива ок, аквариумите на снимката са на 1 година, но растенията ми се развиват бавно. Предполагам че , вещите по темата ще разпознаят какви разстения има , та няма да влизам в подбронсти....върпроса ми е ако добавя ЦО2, дали ще се ускори растежа?
https://mail.google.com/mail/u/0?ui=2&ik=4643d931d7&attid=0.1&permmsgid=msg-f:1808569130028692357&th=1919540aa318f385&view=fimg&fur=ip&sz=s0-l75-ft&attbid=ANGjdJ_8-Y1qG3Xn5z64o-vx60PIoF4h9lilzp9AreKHzlmiClD_VvRTQbokWSDBrAFREvi5Uwxn-YfIK5L_Cw1O2syc96SOy03jqG_qq4HJ-jF8tKmcFkcK5zXwoYg&disp=emb&realattid=ii_191953fe52c13a72aef1

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
Отг: Аквариум с градинска пръст
« Отговор #1 : събота, 31 август 2024 г., 00:11 ч. »
Дай да видим една снимка.

Неактивен NasoD

• Регистриран потребител
« Отговор #2 : понеделник, 02 септември 2024 г., 07:59 ч. »
Ох, извинявам се. Мислех че линка си работи на снимката. Явно нещо съм объркал. Тамън да вмъкна още нещо. Проблема ми е с уж бързорастяшите Лимнофила и Нимфоидес, на които възлагах по големи надежди , а те се оказаха най бавно развиващите се в този аквариум.

Неактивен Lightning_boy

• Активен потребител
  • Публикации: 33
« Отговор #3 : четвъртък, 05 септември 2024 г., 07:36 ч. »
Този Потос защо си го сложил в аквариума? Много вероятно е заради него да не достигат хранителни вещества и някои от растенията да остават недохранени.

Неактивен NasoD

• Регистриран потребител
« Отговор #4 : четвъртък, 05 септември 2024 г., 12:50 ч. »
Май си прав за този потос. Преди 2 месеца някъде го боднах в аквариума, защото гледах в тубата , че яде доста нитрати (преди да го насадя винаги съм имал проблем с нитратите) и с приятна изненада останових , че след като си разви коренната система, вече близо 2 месеца ,NO2 и NO3 стоят на 0 според тест лентичките. Но не се бях замислял че може да изяждат "храната" на другите разстения. Сега се позачетох и мисля да го поорежа. Иначе чисто визуално ми харесва как стои и затова си го държа.

Неактивен Lightning_boy

• Активен потребител
  • Публикации: 33
« Отговор #5 : вторник, 10 септември 2024 г., 09:02 ч. »
Този метод, който ползваш не го познавам въобще. Но ... дори и да ползваш градинска пръст, това не значи, че тя е достатъчно хранителна...1-во.
2-ро - дори и да е хранителна, е доста по-малко пореста от гранулираните грудове за растителни аквариуми. Съответно (поне аз така мисля) е много вероятно със смяната на водата и храненето на самите растения да са се отмили хранителните вещества в нея и на практика растенията да гладуват.
CO2-то винаги е фактор в растителната акваристика. 40% от растенията мисля, че са само въглероден диоксид. С нещо ториш ли?

Неактивен NasoD

• Регистриран потребител
« Отговор #6 : събота, 12 октомври 2024 г., 15:35 ч. »
Абсолютно прав беше, явно разстенията са глдавуали. Слагах root tabs в продължение на месец (на всеки две седмици по 2 в двата края на аквариума) и ефекта беше ....уау.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.