Божо, не мисля че е стрес. На втория ден вече активно плуваха, играеха си, гонеха се, бореха се с течението, ровеха из пясъка. По камъните не са се крили дори и през ноща когато лампите са изгасени, а камо ли да стоят като залепени за дъното. Почти една седмица не се спираха на едно място. С тревите ... няма какво да съм вкарал, всички са от другия ми аквариум, където няма проблеми, най много да съм вкарал някой и друг оклюв, но и това не ми се вярва, старателно ги почистих преди да ги сложа.
Боби, може би си прав и храната не е много подходяща, но в нета прочетох че тези рибки изискват много разнообразна храна, а единственото което имам в момента е сера випан, тетра прима (на гранули) и спирулина на даяна пет. Ще видя как да им разнообразя хранителния режим.
Относно болест ... забелязах че една от рибките ми на няколко пъти се отърка в пясъка и камъните, и започнах внимателно да наблюдавам всички риби, но тази престана да го прави, други риби не са го правили и помислих че просто си е играела. Иначе друго по-особено не съм забелязал ...