Много ще се радвам да пием по бира . Обади се непременно , когато се прибереш .
Температурата при мен е около 25-26 градуса . Незнаех за тази подробност , че неиздържат на топло . Гледам обаче едната женска пак с хайвер . Като се върна в края на другия месец ще им обърна по-специало внимание .И тогава се надявам на по-голям процент оживели .
insomniac да си наблюдавал някаква агресия помежду им ? Минавала ли ти е мъсълта , че може сами да си унищожават част от поколението или новородените са си кекави по рождение ?

Женската носи оплодените яйца 20-22 дни - при мен бяха точно 20 дни. С raiko дискутирахме, че леко повишената температура (според мен не повече от 27оС) може да предизвика по-ранното излюпване. krasi също има опит с тези cambarellus :
http://www.aquaportal.bg/forum/index.php/topic,849.0.htmlЩо се отнася до агресията, коментара по чуждите форуми е, че ако не е гладна женската - нямало проблем, дори се грижи за бебетата, но мъжкия го отделят. Аз така или иначе местих само бременната женска в скаридарника. Хубаво е да има мъхове и места за криене на бебетата.
Други пък съветват да се преместят родителите незабавно след излюпването въпреки, че е осигурена среда за прикритие. Тяхното мнение е, че майката често ги напада и изяжда.
Въобще нищо, което да е сигурно.
И така предпочетох да преместя женската и оставя бебетата на сред скаридите

. Разбира се не съм присъствал на самото излюпване, но веднага като забелязах, че се освободила от яйцата я махнах. Онова което ми направи впечатление бе, че ден-два след като качих женската, единия от мъжкарите остана и без двете си щипки. Оттук ме навежда мисълта, че са доста агресивни майки

.
Що се отнася до това дали са 'кекави' новородените, според всички мнения от форумите, включително и kralchev и krasi, а и raiко, споделяха това мнение. Трябвало внимателни грижи: температура (най-важното според един американец), и никакви резки отклонения в другите параметри. При мен видях едно единствено умряло когато бяха 5-6 мм, в последствие всички изчезнаха и се сляха със скаридите. Дано са живи. Тия дни съм решил да извадя скаридарника от нишата, в която съм го заврял и да проведа кампания по преброяване на добитъка

Успех и весели летни дни!