Автор Тема: Поведение на Cherry-та...нов стартиран Скаридарник  (Прочетено 1561 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен butthead

• Регистриран потребител
  • Публикации: 2
Поведение на Cherry-та...нов стартиран Скаридарник
« : четвъртък, 03 октомври 2013 г., 13:17 ч. »
Здравейте, прочетох повечето теми за Черитата, и скаридарниците! стартирах скаридарника от вчера, поради факта че получих цялата "Техника" + дзеровете :), се наложи старта да е веднага, с препартите на SERA за премахване на хлор, и 2-ри за  (био-масата) аком ога да го нарека така. За съжаление не бях виждал скариди , поради разни причини ,и това което виждам е следното - наричам го "голямото обикаляне на аквариума". въпросите може и да си смешни но все пак искам да си ги изясня.

1. температурата се покачи до 27 градуса - прочетох че границата е м/у 20-25? дали да я сваля?

2. не мога да преценя дали това е безпокойство от новата среда? И кога ще премине?

3. виждам че понякога си чоплят нещо от дъното и растенията но за малко и не всички?

4. аквариума е 25 литров, филтърът е в горният Капак, и пада свободно в кавариума забелязах че се трупат точно където е водният поток?

Моля за малко разяснение!

Неактивен stanislav89

• Активен потребител
  • Публикации: 46
  • Нас. място: Стара Загора
Отг: Поведение на Cherry-та...нов стартиран Скаридарник
« Отговор #1 : събота, 12 октомври 2013 г., 19:25 ч. »
Намали температура на 22 23 градуса. Нормално е да чоплят нещо. Дано да отцелеят, след бързият старт :)

Неактивен negepamopukc

• Активен потребител
  • Публикации: 40
  • Нас. място: София
  • Мразя модерасти
« Отговор #2 : събота, 12 октомври 2013 г., 19:36 ч. »
Не съм спец, ама и аз на скоро пуснах аквариум и преместих обитателите от стария в него. Първите ден два, черитата  плуваха направо с рибите. на петия ден се качваха вече до капака когато пусках храна. Гепваха по нещо и газ да го ядът.

Отдавам го на това, че из аквариума нямаше какво да ядът, докато не се трупнат малко остатъци алги и там каквото си хрупкат скаридите.

За десетина дена им мина мерака за плуване и сега от време на време мъжките джиткат в търсене на  разгонената женска и така... :crazy:
" И да пукна, няма да умра,
а ще възкръсна в старата си кожа
Защото алкохола, който съм изпил.
Не ще ми позволи да се разложа... "

Неактивен butthead

• Регистриран потребител
  • Публикации: 2
« Отговор #3 : неделя, 13 октомври 2013 г., 14:05 ч. »
Здравейте, благодаря че някой все пак ми отговори, 3 дни след старта имаше вече спокойни скариди, единствено мъжките от време на врене плуваха по малко, към 7-мия ден имаше леко "безпокойство" ако мога да го нарека така - но имаше и промяна в средата и интериора им, поставих няколко камъка с "Микросориум", една топка "Кладофора"...всичко бе проверено в детайли от скаридите. Снимка на скаридарника в прикачения файл отдолу!
На следващият ден освен мъжките и част от женските  интензивно плуваха в горния слой на водата, понякога мъжките дори с краката към повърхността. аквариума е на SICCE - moby dick 25l - 25 литра, снабден е с филтрация която може да се каже че е външна - на самия горен капак -
- на мястото в дясно е био-филтър (роторен), и след него водата пада обратно в аквариума и се получава доста добро течение и мисля достатъчна аерация. точно на това определено място имаше по 4-5 скариди от различен пол и големина "тичайки" срещу течението! От тук ми дойде въпроса - дали пък не е недостатъчна аерацията? но друга част си чоплеха спокойно на дъното! Следващата стъпка от моя страна бе смяна на 10% на водата, без добавяне на Сера био-нитривек. днес е втори ден след смяната и сме доста спокойни. Имам няколко стари "Обвивки".
Харесва ми да изследвам поведението на животинките, но нещо ме човърка дали предишното поведение бе нормално или това което имат в момента?
Ако има някой подобен отговор ще се радвам да знам.

Неактивен stanislav89

• Активен потребител
  • Публикации: 46
  • Нас. място: Стара Загора
« Отговор #4 : събота, 19 октомври 2013 г., 22:13 ч. »
Спокойно, всичко е наред. Скаридите са в период на адаптация. Това поведение е нормално. Наблюдавай ги още 2-3 седмици и ще видиш, че ще си щъкат навсякъде, плуват си свободоно..

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.