Потребители > Интервюта с акваристи

Въпроси към Цветан Игнатов (malomir)

(1/4) > >>

Boby_:
След кратко прекъсване решихме да подновим традиционните интервюта с акваристи.
Този път обаче малко ще сменим посоката и вместо да гледаме навън, ще погледнем навътре.
Следващото ни интервю ще е с един от основателите на Аквапортал и създател на първия специализиран сайт за атерини в България (http://rainbowfishbg.com) - Цветан Игнатов, известен още като malomir.
Цецо е сред най-големите ентусиасти на "рейнбоу" рибките в България и един от първите, които ги отглеждат и развъждат успешно у нас. Запалил е много хора по тези прекрасни, цветни същества от Австралия и Нова Гвинея. Поддържа постоянна връзка със световните светила - както акваристи, така и ихтиолизи.

Очакваме вашите въпроси към Цецо до 23-ти февруари. Питайте, не го жалете! Сега ви е паднал!  :drinks:

sinner:
   Здравейте! Мераклия съм да погъделичкам своето любопитство щом се отнася за Цецо. Понеже не съм подготвил въпросите си на чернова за да мога да ги редактирам и да ги сбия, а пиша директно тука, сигурно ще са доста разхвърлени. Доста от въпросите които искам да запитам, повечето от нас тука във форума ги знаем, но все пак. Да видим от къде да започнем с "изтезаването"? Искам да разкаже история в кой точно период от неговия живот се запали по акваристиката, с кои точно риби се запали, кои риби е започнал да гледа в самото начало, как и кога точно се запали по атеринките(разбира се, ако те не са били първите му риби де), кои бяха първите му видове(атерини), колко и кои са видовете които гледа и развъжда до днес? Има ли такива видове които развъжда с цел да популялизира даден вид в България, и ако да- кой? Друго нещо което ми е интересно е да сподели с каква аква-база разполага, като тука разбира се любопитството ми взема връх и с риск да ставам нахален ще помоля за снимков материал, да не изнаглявам за видео. Друго нещо което винаги съм се питал е, имайки предвид, че повече знаем колко ангажиран човек е Цецо и че се занимава и с други дейности, та колко време успява да отделя на ден да се занимава с любимото си хоби?
   Един глупав въпрос на който искам чуя личното мнение на Цецо - рибите спят ли? Задавам въпросите си хаотично по тематика, но в началото предупредих, че пиша без редакция...та продължавам. Да разкаже за прилаганата от него схема на хранене и еднаква ли е за всички или различна за различните видове?(дано тука да ми разбрахте въпроса) Смята ли, че е грешно в даден аквариум да има денонощно дори и минимално осветление примерно от сорта на 2-3 диода или това се прилага само по някакви причини с дадена цел.
   Да предположим, че му се отдаде възможност да си избере което и да е място на планетата, но само едно, да отиде и лично да се наслади на удоволствието да си хване някои диви видове, къде би бил избрал да е. Място, река, езеро, море??? И кой вид би се надявал да открие и улови?
   Сега като пиша толкова въпроси ми излезнаха от главата, а толкова хаотично ги задавам че...да видим, питахме го за предистория в хобито, за сегашното му развитие, нека сподели негови амбиции за вбъдеще които иска да постигне, да развие, евентуални планове за популизиране на даден вид и т.н.
   На този етап и момент в който пиша това се сещам и това ще остане от мене. Ще чакам с нетърпение интервюто!

malomir:
Мерси. Чакам и още някой да се включи с въпроси.

Борис:
Здравейте и от мен.  :)
Нямам време за чернови и в момента което ми идва на ум да питам Цецо ще го изложа по-долу под формата на отделни въпроси.
П.п: Малко късно виждам темата, но ще се опитам да бъда изчерпателен с въпросите си към Цецо (malomir).

1. Цецо, какво те накара да се запалиш именно по тези видове риби (Rainbowfish) ?
2. Кои видове от тях би препоръчал на бъдещи начинаещи акваристи и как би ги посъветвал, за да се чувстват добре в техните аквариуми ?
3. В каква среда според теб се чувстват най-добре? Биотоп на конкретна река или аквариум с гъсто залесяване от растения ?
4. Как поддържаш видовете които се намират в България? Някакви по-специални грижи полагаш ли за поддръжката на аквариумите ти ?
5. Случвало ли ти се е да не храниш твойте възпитаници със седмици наред и как това им се отразява на здравето им ?
6. Аз като начинаещ развъдчик които бе запален по тези красиви риби от теб, искам да те попитам плануваш ли скоро да внасяш нови видове атерини в България ?
7. Пробвал ли си да развъдиш мадагаскарски атерини, като Bedotia geayi (Бедоция Геаий) ?


Поздрави,
Борис.

asito:
Малко въпроси и от мен:
1.Гледаш ли други видове риби освен атерини?
2.Да очакваме ли скоро снимки на аквариумите ти,а защо не и клип?
3.Мислиш ли за още аквариуми или си достигнал максимално допустимия брой :) ?
4.Колко годишна е най-старата ти рибка и може ли да споделиш средната продължителност на живот на отделните,по-разпространени видове атерини-инцисус,боесемани,ару,паркинсони и т.н.
5.Кой вид атерини ти е любим?

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия