Автор Тема: Хайвер от Ампулария  (Прочетено 3757 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен azsam222

• Активен потребител
  • Публикации: 171
  • Нас. място: Варна
Хайвер от Ампулария
« : вторник, 18 февруари 2014 г., 20:11 ч. »
Здравейте, Ампуларията ми снесе яйца между 31.01 и 02.02 (бях на село).
Та въпроса ми е като го гледам виждам само 3 напълно оформени охлювчета но са само 3 и са в средата на гнездото.Ще могат ли да излязат от гнездото защото ги е обгърнало.
Благодаря предварително. ;)

Неактивен Нелогична

• Активен потребител
  • Публикации: 151
  • Нас. място: София
Отг: Хайвер от Ампулария
« Отговор #1 : понеделник, 03 март 2014 г., 20:57 ч. »
Гнездото не ги е обгърнало. То самото се състои от хайвер, с 200- 300 охлювчета в него. Някой от тях не се излюпват. Но неизлюпените по никакъв начин не пречат на излюпилите се. Когато всичко което е било годно да се излюпи го направи, при излизане новите охлювчета просто разтрошават гнездото. Всичко ще е наред, ще видиш, със сигурност не са се излюпили само 3, останалите просто малко са се забавили, а може и да са паднали вече във водата без да си ги видял. Излюпват се поне половината. Когато Ампуларията е снесла хайвера, той е светло жълтеникав на цвят, а когато стане готов вече е снежно бял, и сякаш че е направен от гипс.
Само не пипай гнездото и гледай да не падне във водата, защото ако попадне там, с още неизлюпените охлювчета е свършено, ще умрат още преди да са се развили.
Който ме харесва, определено знае защо. Който не ме харесва със сигурност не знае защо, или ако знае то задължително не е свързано с мен.

Неактивен Нелогична

• Активен потребител
« Отговор #2 : понеделник, 03 март 2014 г., 20:58 ч. »
Сори, грешка.
Който ме харесва, определено знае защо. Който не ме харесва със сигурност не знае защо, или ако знае то задължително не е свързано с мен.

Неактивен azsam222

• Активен потребител
  • Публикации: 171
« Отговор #3 : понеделник, 03 март 2014 г., 22:15 ч. »
Ами злюпиха ми се 14-15, само толкова успях да изкарам от гнездото, а ги вадя защото имам 2 Platydoras costatus. Някаде бях чел че си хапват охлювчета  :D
Сега чакам едно друго гнездо да се люпи, а пак преди 2 дни отново снесаха.
Поздрави.

Неактивен Нелогична

• Активен потребител
« Отговор #4 : понеделник, 03 март 2014 г., 23:22 ч. »
Не ги вади, те сами трябва да си паднат иначе може да са недоразвити и да умрат. По - добре сложи нещо под гнездото, в което да падат. Някаква марличка или нещо такова. Направи го като хамак, на който дъното да е потопено във водата, за да не падат на сухо. Двата края залепи с лепки, с такива с които се лепят нагревателя, вътрешния филтър и др. такива неща. После като видиш че има изпаднали в хамака, просто ги изсипваш в друг аквариум, и пак го залагаш под гнездото. И така докато не изпаднат всичките. Но в никакъв случай не ги пускай при сома докато не станат поне 0.8 - 1 см. в диаметър, иначе пак ще ги излапа щом яде охлюви.

Неактивен drober

• Регистриран потребител
  • Публикации: 3
« Отговор #5 : петък, 31 януари 2020 г., 07:30 ч. »
Здравейте на всички. Тази сутрин отворих капака на аквариума, за да изчистя част от откъсналите се растения и намерих това на долната страна на капака. Доколкото успях да намеря информация, това трябва да е хайвер от ампулария, нали?
Аквариум 1 (l80/b30/h40) 96л
грунд: ситен черен камък;
растения: VallisneriaX4; Cladophora aegagrophilaX1; AnubiasX5; EchinodorusХ1; Microsorum Х3
обитатели: danio rerioX4; colisa laliaX3 (MMF); colisa labiosaX3 (FFF); Ancistrus spinosusХ2;  КоридорасХ1; АмпуларияХ3; НитриниХ3;

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #6 : вторник, 04 февруари 2020 г., 04:15 ч. »
На това прилича, да.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club