Автор Тема: Циклопс  (Прочетено 3729 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен kikoi_81

• Активен потребител
  • Публикации: 48
Циклопс
« : понеделник, 23 юни 2014 г., 16:26 ч. »
Може ли някой да ми обясни с какво се хранят циклопсите, как се размножават, каква трябва да бъде температурата на водата и пола им.

Благодаря предварително!!!

Неактивен Grey

• Модератор на раздел
  • Публикации: 701
  • Нас. място: Бургас
Отг: Циклопс
« Отговор #1 : понеделник, 23 юни 2014 г., 17:20 ч. »
  Циклопсът се храни с алгии и микроорганизми, в някои случаи даже с новородени рибки. Отглеждат се подобно на дафнията.  Всичко това ще бъде много по-лесно ако разбираш английски да ти дам направо линковете, че не е едно и две ако тепърва ще се занимаваш с това.  Преди да заселиш съдът с  един женски циклопс, трябва съдът да е с 60% изворна вода, 20% колония чехълчета и 20% зелена вода.  Първоначално това става в обикновена прозрачна чаша поставена на недиректна слънчева светлина за 2 седмици, междувременно подготвяш 6-38 литров аквариум по същия начин.  След 2 седмици изсипваш културата в новия съд. За хранене всичко е условно, проверявай дали има достатъчно чехълчета в съда, ако не, добавяй от развъдената култура, ако зелената вода се избистри доливай нова.
 Ето за чехълчета http://www.aka.org/wako/Culturing%20Paramecia.html

Неактивен kikoi_81

• Активен потребител
« Отговор #2 : понеделник, 23 юни 2014 г., 20:15 ч. »
Аз циклопса си го хващам в едно гьолче до реката и взимам малко вода то гьола той си лови там чехълчетата и другите гадове.Искам да го развъдя, защото тоя гьол е на 3 км. от селото, а не ми се разкарва до там. И за чехълчетата мога ли да ги развъдя с бананова кора.И ми обясни как им определяш пола.

Неактивен Grey

• Модератор на раздел
  • Публикации: 701
  • Нас. място: Бургас
« Отговор #3 : понеделник, 23 юни 2014 г., 20:45 ч. »
 Гледаш за торбичките с яйца, ако първоначално хванатата прартида не виждаш такива, оставяш ги на не пряка слънчева светлина и ги провери през седмица, докато видиш.

Неактивен kikoi_81

• Активен потребител
« Отговор #4 : понеделник, 23 юни 2014 г., 22:45 ч. »
Аз наловах около 20 циклопса почти всичките имат яйца само 5-6 нямат.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.