Автор Тема: Биотопни аквариуми с американски цихлиди  (Прочетено 5179 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен miro_jordanov

• Активен потребител
  • Публикации: 69
  • Нас. място: София
Биотопни аквариуми с американски цихлиди
« : събота, 14 март 2015 г., 23:47 ч. »
Здравейте,

Ето един линк за феновете на американските цихлиди, аз нищо не разбирам от тези риби и обитанията им, но аквариумите ми харесаха.

https://www.youtube.com/user/lee1973n/videos

Неактивен dgrn

• Активен потребител
  • Публикации: 57
Отг: Биотопни аквариуми с американски цихлиди
« Отговор #1 : неделя, 15 март 2015 г., 07:15 ч. »
опитвам да създам това https://www.youtube.com/watch?v=mGCAVAobTGI , почти всичко ми е ясно как ще стане освен това как ще се снабдя с рибите

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #2 : неделя, 15 март 2015 г., 07:19 ч. »
Скоро четох за твоето намерение във форума. Не съм специалист по цихлидите, но за толкова години по форумите, никъде не помня да съм видял в България такъв аквариум. Да ти кажа и аз си помислих същото. Отде ще ги вземе тия риби тоя човек... Може и да ги има, не губи надежда. Както казах не съм на ТИ с цихлидите. И не искам да бъда (Божо!  :) Къде ми се изгуби тоя човек...)

Неактивен dgrn

• Активен потребител
« Отговор #3 : неделя, 15 март 2015 г., 09:03 ч. »
Доколкото разбрах има хора в България с такива риби, скоро си писах с един човек който се е заел със задачата да ги размножи , не разбрах обаче кое го спира дали са още малки или не може да ги накара да хвърлят хайвер. Другия начин по който се опитвам да се сдобия с тях е чрез чешките ферми, имат ги налични , чакам да ми отговорят какви количества трябва да поръчам и как ще се транспортират до България .
http://www.milan-ullman.com/en/catalogue.html
http://www.petra-aqua.com/katalog.php?kat_id=02&lang=en
Не знам кой Български магазин работи с тези ферми. Ще ида и до aqualine магазина да говоря с тях при следващия внос дали ще ги намерим.
В момента не бързам много защото чакам да ми облицоват рамката с ПДЧ, да напълня вече аквариума и да стартирам азотния цикъл,ще направя тестовете, ще взема малко анцитруси и Corydoras, малко плаващи растения и тогава вече се заемам сериозно  с търсенето на тези риби, ще чакам колкото трябва. Приготвил съм грунда, гладки камани, корените .Ще сложа йонообменна смола и торф във филтъра за да докарам нужните параметри на водата, ако се наложи ще взема и апаратура за осмозна или омекотена вода. Днес облепям задното стъкло с черно фолио , отказах се от 3D фона. Сега чета какви листа мога да пускам в аквариума за да се получи красива и естествена среда, искам да пусна и Tylomelania но не знам дали ще са съвместими .Все още чета.

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #4 : неделя, 15 март 2015 г., 17:53 ч. »
Супер, ще следя с интерес развитието. Поздрави.

Неактивен svgnsali

• Активен потребител
  • Публикации: 583
  • Нас. място: гр.Кърджали
« Отговор #5 : неделя, 15 март 2015 г., 19:10 ч. »
Здравей Колега.
радвам се, че се присъединяваш и ти към братска Америка.
Надявам се, да се увеличава бройката.
Батко Lee е много напред с материала, аз следя доста редовно новините идващи от него. То и сегашната ми визия, е вдъхновена от него.
Така, че споделя, коментирай и аз лично ще се старя да се включвам къде с акъл къде с коментар. Adam също едва ли ще остане безучастен.
САмо да ти кажа, не се натягай заради листата, че ще се матираш. Освен ако нямаш роднини с в една от 2те америки  :grin:
В крайна сметка с какъв аквариум и оборудване си?
За рибките, Емил/София, какво каза, няма ли бразилски геофагси?
Надявам се да следва продължение.
Хоби или тиха лудост?

Неактивен dgrn

• Активен потребител
« Отговор #6 : неделя, 15 март 2015 г., 22:53 ч. »
еми с него си писах в страницата му във facebook , каза че скоро няма да стане :) .много се надявам лесно и бързо да се снабдя с рибите , днес си писах и с един украинец но май и с него няма да се получи, доста е сложен транспорта на животинки. аквата ми е 400 литра 1250/500/650 , грунд и корени от камчия плажа ,осветление заводско T8 тяло което ще вградя в капака, засега нищо специално - взех една бяла и една жълта пура на  на промоция на philips от baumax,днес залепих черно фолио и взех подложка 2 см фибран пак на промоция от praktiker :)вътрешен филтър ,външен филтър мисля да е sunsun 2000 l/h (oще не съм го взел),нагреватели 300+200 w,  в момента обезпаразитявам корените в калиев перманганат и си чакам рамката и шкафа, скоро ще кача снимки, малко бавно стават при мен нещата а нямам търпение да стартирам окончателно но си е доста вода и трудно се мести и това ме спира най-вече .

Mod Edit:Начало на изречение се започва с главна буква, по случайност това го има и в правилата на форума!

Неактивен svgnsali

• Активен потребител
« Отговор #7 : неделя, 15 март 2015 г., 23:57 ч. »
То хабито учи на търпение.
Надявам се всичко да стане както го искаш.
Защо два нагревателя, че и 500 W общо?
Хоби или тиха лудост?

Неактивен dgrn

• Активен потребител
« Отговор #8 : понеделник, 16 март 2015 г., 06:37 ч. »
за нагреватели специално ме посъветваха , два работят по добре от един , не се натоварват и единия е резерва

Неактивен svgnsali

• Активен потребител
« Отговор #9 : понеделник, 16 март 2015 г., 08:29 ч. »
Добро утро.
Не знам кой те е съветвал..но е излишно. ДА, гаранция е, но така се прави при дискуси., защото 27 С може да ги убие..
Ти си знаеш, но искам да те питам, в аквариума ли ще ги бумкаш или в съмп? Ако видиш на живо 200 W нагревател, ще ме разбереш  :crazy:
Хоби или тиха лудост?

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.