Други аквариумни обитатели > Безгръбначни

развъждане на аманова скарида

(1/1)

presly:
Здравейте,
Имам аманова скарида с хайвер и реших да се пробвам да я развъдя. Изчетах доста материал по въпроса, но не разбрах как в десет литров съд да направя соленост на водата 34 промила. Та въпроса ми е колко сол се добавя на литър вода за да се достигне до заветните 34 промила соленост? :)

Biusky90:
Колега какво стана имам същия въпрос

malomir:
Има уред, който се нарича соленомер. Сол би трябвало да има във всеки уважаващ се аквамагазин. Слагате сол и мерите с уреда.  :)

Biusky90:
А без този уред няма ли как че не ми се купува за 1 мерене а и да питам с морска сол от хранителен магазин нестава ли

malomir:
Ами не става. Щом не ти се дават 3-4 лева за соленомер на какво се надяваш? И как ще разбереш, че водата е точно 34 промила... Ще опитваш на вкус ли? Сол от магазина... Шегуваш ли се? Със същия успех можеш да сипеш и черен пипер и дафинов лист вътре, поне една супичка да стъкнеш.  :pig:
И защо само веднъж ще мериш? Нали трябва да се сменя водата, нали пак ще трябва да добавяш сол за да получиш вярната пропорция?
Я не се занимавай по-добре. Освен, че трябва да направиш достатъчно солена водата, после трябва постепенно да я обезсоляваш с растежа на малките. Плавно и т.н. Не е шега работа всичко това.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

Преминаване към пълната версия