Рибки > Златни рибки

Защо стои на дъното?????

<< < (4/4)

Grey:
 Няма нужда от това след свършен факт. Част от проблема е, че хората гледат тъпи филми със златни рибки в консерви с кичозни пластмаси и лъскави камъчета и си мислят, че е същото като да гледаш куче - вода, храна и туй то(дори и това е недостатъчно за куче), ще се научи или животинката ще се отърве от стопанина по единствения предоставен начин! Другото е синдром на Дънинг и Крюгер - илюзорна представа за притежението на качества/знание некореспондиращи с реалността. За това е и форума, да споделяме опит, да нагласим хората да мислят, преди да правят и често пъти да поправяме резултатите от необмислени/неинформирани действия.
  Помагаме където е възможно, за да може повече хора да се радват на хобито.

Bassill:
12 дена минаха от както започнах да подменям водата всеки ден по 10 литра, дъното го сифонирам със шлалфка 4мм от акита. Филтъра върти по 14 часа на ден. Рибите са жизнени, храня ги по малко веднъж на ден, водата вече не мирише на лошо. Смятам да продължавам с ежедневното почистване поне един месец.

Grey:
 Изключваш филтъра за вечерта ? Водата трябва постоянно да се върти и да има движение на повърхността, иначе ти заминава азотния цикъл, който се мъчиш да култивираш ...

malomir:
Кой ти каза да изключваш филтъра?  :)

Pesrs:
Здравейте, аз от вече не толкова скоро ( три месеца приблизително) съм собственик на аквариум. В него има голямо разнообразие, от видове риби. Имам към 5 златни рибки в 200 литров аквариум. Забелязвам от скоро обаче сходно поведение описано по горе с едина от мойте златни.
Смятате ли, че е подобно амонячно натравяне.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия