Рибки > Хищници в аквариума

Съвети за хищни риби - нещо такова...

(1/231) > >>

dimitarkrastev:
Колеги от миналата тема в раздела говорихме за това дали да купя арована. След обмисляде купих една от Пловдив с размер 35см. Лично ми бе показано как яде малки замразени рибки. Вече минаха 3 дена ок както я пуснахме в моя аквариум, и тя отказва да яде същите рибки. Въпросът е как да я накарам да прояде? Мисля си 2 неща:
-не яде защото е още стресирана, но скоро би трябвало да прояде.
-или да и купя живи златни рибки, за да и разбудя инстинкта.
Дайте идеи и предложения...

malomir:
Стрес от смяната на обстановката. Изчакай.
Няма гаранция, че ще го превъзмогне, но обикновенно лакомията взима връх. Не насилвай нещата.

dimitarkrastev:
С удоволствие съобщавам, че днес прояде, изяде 3 малки замразени рибки. Много съм щастлив, и все пак благодаря за бързото реагиране и отговор.
Скоро мога да пусна и някой клип, как се храни.  :)

bandita:
Не храни всеки ден,храни я през ден.И не по много,защото са много лакоми....И нещо много важно за арованите,не надвишавай 30градуса,температурата да е 26-27.

dimitarkrastev:
Благодаря бандите. Но излезна друг много важен и малко прителнителен въпрос. Ако приемем, че от дъното до повърхноста е 100%, то в началото арованата плуваше в 90-75% , а сега плува около 50% и надолу,по към дъното. Това лошо ли е, защоно мен ме притеснява. А и стана много по-реагираща на движение в стаята, много подскача и се мята.
По 2 малки замразени рибки на ден??? /или по-малко да и давам/ В аквариума ми е 28.4*С градуса max, иначе е  около 27*С.
Моля пишете възможно най-скоро, защото се по-надолу плува !!!
Моля, моля помогнете, обичам си я много, не искам да умира.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия