Рибки > Хищници в аквариума

Съвети за хищни риби - нещо такова...

<< < (230/231) > >>

uji:
С костенурките определено ме изненада!!!
В даден момент е ясно, че ще се наложи да вадиш риби /то в нашето хоби все обем не стига/, но мисля че можеш да изчакаш още известно време, щом си закрепил и филтрацията. По-нататък просто си остави най-добрите индивиди, другите в Дунава :D. Всъщност незнам каква ти е идеята, периодично да махаш по една риба или цяла група.....
Относно мъжкия Скат не е трябвало да бързаш, според мен е въпрос на възраст това им агресивно поведение. Моят февруари ще стане на две години и сега е в тийнейджърска възраст, така да се каже. Просто за да стане "кавалер" му трябва още време - но може и да греша. От друга страна ако не се получат работите, имахме опция да ги разменим. Бебетата какъв пол са?
Дай повече инфо /ако е възможно/ с какво храниш Цихлите и Скатовете :drinks:

dndechev:
Нямам конкретна концепция за намаляването на броя им. Аз вече на два пъти давам на познати, но нищо хубаво не произтича от това. Други цихли, освен тези при мен, в Русе няма. Смятам, че ме разбираш правилно. От 14 бр стартово сега са 9. Просто мисля да си оставя 5-6 цихли най-много. В този обем (около 3000 л вода, но дисплей 1800) мисля е оптимално. Сега храня рядко и оскъдно като количество. Това с цел добра хигиена, но за рибите не е много добре. Особенно за скатовете. Те са вечно гладни и ядат супер малко, защото цихлите са като стрели, а количеството храна е константно. Някой път се случва вобще да не стигне до тях, но нямам повече размразена риба и остават да чакат следващо хранене. И при положение, че храня през ден, че и през два някой път. Сметни сам кога ще е следващият опит за вечеря. Въпреки това не се притеснявам. Растат доволно добре. Женските нямат година и вече са около 40 см диска. А ги взех супер рехави.....чак прозрачни с размер 7-8 см диск. Даже не вярвах, че ще ги отгледам. Основно храната им е филе от тилапия. Най чисто и лесно е с нея. Никакви дребни рибки (цаци, щпроти, салаки и др. такива) не давам. Когато бяха по-малки им давах и скариди и миди, но сега вече не давам. Сигурно е ясно защо. Количествата изядена храна не са малки.
Малките скатчета и те са женски и се съмнявам дали ще взема мъжки отново. Нямам амбиции да ги развъждам....пък и какво ще ги правя после. Нали знаеш за хобито......ти си го казвал......в него само се вкарва, а не се изкарва. Даже си позволявам (без твое разрешение) да те цитирам тук/там.  :drinks:
Поздрави !

dndechev:
Снимка на част от аквариума  ;)

niki_o:
Страхотни риби,типичната тимирутеста муцуна на Цихлите много ме кефи,но Анцитруса отзаде ми събра очите....май е петнаистина санта,а :clapping:

dndechev:
 :) Млад гибицепс албино е. Не съм сигурен за размера, но със сигурност е над 15см. Бяха 4 броя, но преди празниците махнах двата по-дребни. Достраша ме да не ги хапнат. Тогава махнах и 2 панака. Супер красиви животни, но страшно цапат. Така пиляха корените, че не е истина. Ватата във филтрите се затлачваше за часове. Дилемата беше или корените или панаците. И при положение, че друга декорация освен корените нямам, остана да се разделя със сомовете.  :drinks:

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия