Рибки > Хищници в аквариума

Съвети за хищни риби - нещо такова...

<< < (231/231)

RAKIM:
Много як аквариум.Малко приличат на костури :D

Vaseto77:
Здравейте, исках да помоля за съвет.Имам малки цихли 12-13см , едната хвана някаква болест на хрилете -gill flukes (поне аз така мисля).Излекувах я с Polyguard на Seachem, но след месец пак се започна.Четох ,че тези паразити оставят яйца ,които явно лекарството не може да убие.Та въпроса ми е как да разкарам тези яйца?

dndechev:
Не съм се сблъсквал с хрилни паразити, но си мисля, че е както при другите подобни. Когато съм лекувал стомашни паразити (успешно) никога не съм спазвал описания срок на лечение. Мисълта ми е, че съм третирал поне два пъти по-дълго от предписанията. Тази пролет се борих с хексамита и слагах Метранидазол 25 дена без прекъсване (при положение, че из нета препоръчват 5-6-7 и т.н. дни). Точно с идеята за яйца или новоизлюпени паразити. От опит знам (за себе си, не го препоръчвам), че с по-къси срокове всичко се повтаря и то скоро.
Пак казвам с хрилни паразити не съм си имал работа и всичко написано е за вътрешни, но си мисля, че принципно е същото. Само един път имах съмнения за хрилни паразити, но предпочетох да махна рибата отколкото да третирам целия аквариум.
Поздрави !

Vaseto77:
Благодаря за съвета , ще третирам  по-дълго на собствен риск.
П.С:Невероятни цихли.Какъв вид са?

dndechev:
Цихлите са Оцеларис или Моноколус. В момента са по-малко на брой и са доста по-добре оцветени.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия