Други аквариумни обитатели > Хранене
Хранене на златни
Yoana:
Здравейте,
Мислите ли, че би било добре за рибките ако им приготвя храна от варени морков, грах, маруля и ги замразя, а после им настъргвам от получената смес? Да речем, че ако това не е достатъчно мога да добавя парченца от скумрия, добре очистена. Консултирам се предварително, защото не искам да им навредя.
Имам в момента 2 вида храна - на люспи и гранули, обаче тази на гранулите изобщо не ми харесва, не потъва и не достига до сомчетата.
ogun:
Това с настъргването не ми изглежда добра идея. Може би ще станат на каша и много ще цапат...
По-добре им давай белени варени грахчета, попарена маруля и т.н.
Винаги може да замразиш марулята, да я размразяваш, попарваш с вода и тогава даваш.
Yoana:
За замърсяването и аз си го помислих, те са мънички и граха им идва много голям, а като го накълцам става на каша, може би ще пробвам с марулята и някой морков, може да им допадне.
RAKIM:
Давай им хубава маркова храна и не се занимавай с готвене ти.В нея има всичко необходимо и е направено балансирано и да не цапа.
adam:
Подкрепям мнението на Раким!
И няколко препоръки от мен- не прехранвай; гледай храната да не е с висок процент на протеини, за да се избегнат евентуални здравословни проблеми, и въобще по принцип специализираната храната за златни е с по-нисък процент протеини; храни ги по два, три пъти на ден, но на много малки порции; двавай им профилактично по едно, две зърна грах от време на време.
Лично аз мисля, че тази храна Repashy Super Green е една от най-добрите за златни ;) но големият й минус е че смърди ужасно.
Навигация
Преминаване към пълната версия