Рибки > Хищници в аквариума

Въпрос: змиеглава риба

(1/1)

Dimo_Karaivanov:
Здравейте, искам да направя една консултация с някой, който има опит с channa pleurophthalma или вид с подобен нрав, дали е възможно да я пусна в моето гьолче. Прикачил съм снимка да видите каква е ситуацията. 15-16 Дискуса на размери от 10 до 20 см, арована 45 см, читала орната 35см, орнатипинис 30см, два черни ножа 15-20см, 5 боции и сомчета. Аквата е 480 л с три помпи, които превъртат водата 12 пъти на час, температура 29,5-30. Не пиша в темите с дискусите защото там нямат опит с хищници, а и ще започнат да ми обясняват как дискусите са претенциозни и хищниците ще ги притесняват и няма да се хранят и т.н. А всъщност дискуси се гледат по-лесно отколкото се говори, но питам вас как мислите да пускам ли вътре 35 сантиметрова channa pleurophthalma или да не развалям идилийката.

nicco:
Здравейте,биомасата е доста,а и  да се рискува с едра хищна риба няма смисъл.

malomir:
И аз мисля, че има прекалено много риби в този аквариум, за да го натоварвате повече. Конкретно на въпроса Ви обаче, не мога да отговоря.

bandita:
Можете да я гледате, не е толкова хищен вид.Но имате прекалено много риби в аквариума.Мое мнение е да махните всички дискуси,както и боциите,този Орнатипинис не го знам какъв е?Полиптерус ли е?

Навигация

[0] Индекс на публикациите

Преминаване към пълната версия