Други аквариумни обитатели > Безгръбначни

Ампулариите ми се зъриват в пясъка

(1/2) > >>

Дилян:
Имам някакъв проблем с ампулариите в единия ми аквариум. Докато ги пусна в него и се зариват в пясъка. Това ме притеснява, да не умрат от нещо. Още един проблем имам , едната ампулария ми изглежда на умряла, лежи странично и е отпусната , половината е извън черупката. Някакви съвети или идеи?

vicky:
Умряла е. Смени спешно 50-70% от водата и си виж температурата.

Дилян:
Водата я смених преди 2 дена. Аквариума го рестартирах преди седмица, като му добавих вода от другия аквариум. Този уж умрелия помръдваше, но тази сутрин беше в същото положение. Тази сутрин и един друг охлюв така стоеше, но сега се движи. А ония заровените вече щъкат из аквариума. Температурата е 26 градуса.

Дилян:
Единия охлюв е умрял наистина, но другите си минаха в нормален режим ..... Но вече знам проблема, днес смених 1/3 от водата и охлювите отново се заринаха в пясъка, а водата се пени от аератора. Явно водата от чешмата в гр.Девня има добавени някакви химикали, въпреки, че я държа да престои по 1 седмица .... отидоха ми аквариумите по дяволите  >:( >:( >:(

Boromi:
Голям проблем за ампулариите е когато във водата има високи нива на нитрати , това ги кара да седят постоянно прибрани и да умират ! Друго важно нещо е да няма никакво наличие на тежки метали във водата, като мед-та ги им е най големия враг ! Обърни внимание на тези два фактора !

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия