AQUAPORTAL.BG > Сайтът

Въпрос за рибки

(1/1)

Kai813:
Здравейте, преди години гледах гупи, хелери, молинези и сомчета, но от няколко години нямам аквариум. Наскоро си взех 120литров и искам да го заселя с живи растения и поне 3,4 различни вида рибки. Въпросът ми е кои от тези биха съжителствали добре заедно: сомче кули, риба кои, телескоп, звезден анциструс, пангас, лабео биколор или зелено лабео, скалария и алтум, бета, хелер кои, скариди ред чери, мини рак ? Наясно съм че някои са напълно несъвместими, но ако някой ми помогне да ги групирам ще съм Много Благодарен. Имам възможност за още аквариуми, но държа да са по-богати от към разнообразие.

Kai813:
Четох доста какво мислите за: 8 червени скариди, 1 звезден анциструс, 3 кули и какви са вариантите за броики на цветна тернеция, гупи, неон или плата ? Също какви живи растения са подходящи за тези освен анубиаси ? Четох за градуси, пх и твърдост на водата 26° пе ха 7.00 твърдост 12 ?

malomir:
Скаридите ще станатза закуска на рибите. Ако искаш да ги гледаш, само в отделен аквариум.
Тернециите и неоните са стадни, добре е да са поне по 10 бройки. Платичките са спокойни рибки, можеш да вземеш 3-4 от тях, но скоро ще се чудиш какво да ги правиш новородените. Кулитата няма да ги видиш въобще, след като се окопаят в грунда.
Растения вземи бързорастящи за начало, да стабилизират аквариума. Валиснерия, егерия, хигрофила, лимнофила, лимонче.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

Преминаване към пълната версия