Други аквариумни обитатели > Безгръбначни

Ролята на скаридите

<< < (2/6) > >>

kraltchev:
Методи,

Аз не въдя Амановите скариди.  Като повечето наистина американски работи тук е по-евтино да ги внесем от Азия, хаха.

Не съм убеден обаче че е трудно да се въдят Амановите скариди.  Прочети статията публикувана тук на този форум по тоя въпрос.  Единственото нещо което аз лично бих помислил че може да е проблем е фитопланктона за храна на малките.  Не знам дали обикновена зелена вода (сладководна) ще им се услади, а не знам дали можеш да намериш соленоводен в България.

Всичко друго е лесна работа.  Например прочети само как изливаш бебетата от сладка в адски солена вода без постепенна аклиматизация.  Не скарида, а желязо, хаха.

--Николай

MeTogu:
Това го прочетох доста добре.И мен ме притеснява единственно самото захранване.Сега точно нямам време да се занимвам с тях но принципно съм решил да си взема 10-ина бройки и догодина когато е по-топло и намеря време да се опитам да го направя точно както е описано във статията ти.

Venci:
Да не отварям нова тема, надявам се че мога да питам и тук : С какво храните Ред Черито, когато е над 1 см.? Имам около 15-тина бр. в 75л. аквариум с водни растения. Ако искам да растат по-бързо какво трябва да правя? Благодаря!  :bow:

MeTogu:
Аз им давам печен и белен пипер,люспи спиролина или гранули,и артемия.

Venci:

--- Цитат от: MeTogu на понеделник, 05 януари 2009 г., 21:29 ч. ---
Аз им давам печен и белен пипер,люспи спиролина или гранули,и артемия.

--- Край на цитата ---

Значи замразена чушка от фризера - печена и белена става? А спирулината и гранулите на Тетра / Сера ли са и Артемията жива-люпена ли е ? 

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия