Други аквариумни обитатели > Хранене

Домашна храна за дискуси

(1/8) > >>

}|{opukc:
Тук искам да опиша в снимков материал една проста рецепта за приготвяне на кайма за дискуси. Продуктите не са много и се намират лесно в магазините, но във вариантите им може да се експериментира с различни зеленчуци/чушка, моркови, спирулина, спанак, коприва/, като съотношението винаги е в полза на рибата и сърцето, което да не надвишава 20% от общия продукт. Също така могат да се използват миди, скариди, калмари и др. морски дарове.
Продукти 1кг.
1. Телешко сърце
2. Рибно филе/мерлуза, хек, бяла риба/ - филето трябва да е обезводнено за да не разкашква храната.
3. Раци
4. Храна за риби на люспи/tetra pro colour, tеtrа spirulina/
5. 4 скилидки чесън
6. 50 гр. желатин, 10 гр. натриев глутамат/една чаена лажичка/, 4 яйчени жълтъка/сварени/Обработка на продуктите - смилане, смесване, пасиране

Сместа се смесва с желатина и се поставя за 2 часа във фризера. Желира са по стандартния начин - желатина набъбва във вода, след което се нагрява и се сипва в каймата.Готовата кайма се замразява на порции или се смила отново за по-голямо удобства при хранене.Тази храна е натурална, без оцветител. За подобряване на червения цвят може да се използва astaxantin 5-10гр. на килограм или неговия аналог cantaxantina/carolif/ в дозировка от 1 до 10гр. килограм.

Малко допълнение - храна/за червени риби/, направена по-същия начин, но в нея има оцветител/1,2гр. - E122-Azorubine, Carmoisine/.dekapitatora:
Само за дискуси ли става?

Благой:
Чудесна статия.
 :beer:

dok70:

Много полезна статийка. :clapping:

kamos:
Отдавна имаше нужда от такава статия. 10х

П.П.
Това Фендер ли е?

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия