Здравейте,оТ 2.5 години гледам дискуси-17бр и над 40бр африкански,южно и централно американски цихлиди.Дискусите съм купувал от Орлин на размер 4-5 см-сега са средно16-18см и се размножават.С другите ми питомци е същото-2-3 см рибетарсега самите те имат собствено поколение.Редовно ги храня със сърце и понеже телешкото сърце се намира относите рядко а и фризерчето ми е доста малко,по-често ги храня със свинско.Сърцето е вид мускул,съставен основно от миоцити,самите те не съдържат мазнини.Всяко сърце, независимо какво е, е обвито от торбичка-перикад-ето мястото- източник на мазнини.Ако,внимателно той се отстрани,ако се изрежат предсърдията на сърцето и се отстрани клапния апарат-остава чист мускул-миокард,който един и същ за всички видове сърца и съдържанието в него на мазнини е практически нула,стига да няма мастна дегенерация на клетките,а това е изключително рядко заболяване.В сравнение с повечето от вас времето,моите познания и успехите при отглеждане на декоративни риби е много малък,но мисля, а и моя скромен опит,поне за сега го доказва,че между миокарда на свинята,телето и пуйката,когато са обработени правилно,няма разлика и че "чистото" свинско сърце не води до по-голямо затлъстяване от телешкото или пуешкото,които се препоръчват в повечето статии за рибни диети.
Всичко добро!