Аквариуми > Нано аквариуми

Нано аквариум 37 литра

(1/1)

jommy:
Обем: 37 литра
Осветление: 24W
Грунд: ADA Aqua Soil Amazonia
Декорация: Корен, камъни

В проект:

Грунд:

Аквариум + грунд:

Осветление, филтър(само временно с този Ехейм 2210)

Корен, камъни, първи растения:

Нано CO2 дифузер (работи с мая и захар)

Следва продължение....

aquaworld:
Всичко изглежда чудесно, изключая този огромен филтър.
Надявам се скоро да го смениш с някой по - малък на размер. ;)

jommy:

--- Цитат от: aquaworld на четвъртък, 15 юли 2010 г., 20:24 ч. ---
Всичко изглежда чудесно, изключая този огромен филтър.
Надявам се скоро да го смениш с някой по - малък на размер. ;)

--- Край на цитата ---

Това имах под ръка :) Сега съм сложил друг, но и той е голям. Ще трябва да помислим за нещо подходящо  ;)

jommy:
Сега за филтъра и за грунда. В упътването на грунда си пише, че ще има "заоблачаване" на водата :) , което в зависимост от филтрацията ще се изчисти за няколко дена.  Та затова сложих и този филтър с допълнение флейтичка потока е ок. Вчера, го извадих и сложих една heileia, която също е голяма, но има въглен в средата в гъбата, които въглен реално ще си изиграе ролята (ако не е грешка - не знам) и след това ще бъде пренесен, в новият малък филтър - доколкото съм чел въглена след като се "изчерпи" е добра среда за развитие на бактерии, колко е вярно не знам.

За момента това му е 6-ти ден на аквариума, има две смени на вода. А от вчера има и един обитател - неретина, ако случайно :) почне нещо да расте неправомерно със зелен цвят и да дразни да го хапне евентуално неретината. В другите ми аквариуми се справят чудесно тези охлюви, а е тръгнало нещо по стъкло камък, а са го изчагъртали.

Не знам принципно, какви обитатели ще има, най-вероятно скариди и дребни расбори, но още не съм решил, а и му е рано.

златната рибка:
Рибката на снимката ти е много сладка  ;)

Навигация

[0] Индекс на публикациите

Преминаване към пълната версия