Здравейте на всички, много харесвам вашето общество и изкам да съм част от него.Преди няколко месеца, съвсем случайно решихме с жена ми да купим на голямата ми дъщеря една златна рибка с кръгло аквариумче с едно изкуствено цвете вътре за рожденият и ден.Мислехме си че ще е добре и възпитателно за седем годишната и възраст да гледа някаква гъдинка,до се учи да мисли и за някой друг,навици някакви и тн.
Никога не съм вярвал че аз - човек улегнал на 35г. буквално за един месец така силно ще се запаля по това нещо с аквариумите,домашните рибки,всичките тези джджи които се монтират вътре,украсата,аранжировката и цялата тая - както разбрах по-късно не толкова проста работа колкото си мислех в началото!!! В момента имаме едно 30л. аквариумче с 5бр.златни рибки и едно неонче ( малко късно разбрах че мястото му не е там и то от прекрасните обяснения на участниците в този портал за което искам специално да им благодаря ,и да им кажа че по-този начин страшно много помагат на такива като мен за които само преди няколко месеца това занимание си беше чисто губене на време и нещо "не за мен" ,но все пак това неонче упорито отказва да умре,крие се в една делвичка и си живее на температура от 18градуса на водата и това е)четири броя изкуствени растения,делвичка,обикновен промит пясък на дъното,едно камъче, малко мидички за украса,готово осветително тяло от една бяла пура около 30см дълга и най-евтината и долнопробна китайска помпичка която намерих тогава с филтърче и балончета. Сега вече знам че е било грешка и дори е малка но,не искам да я сменям за сега защото ще си

купя нова с новият аквариум който изкам да си направя така както трябва - надявам се с ваша помощ. При първа възможност ще пратя снимки на сегашното ми творение да се посмеем на мой гръб- макар че аз много си го харесвам,бистър ми е,рибите са здрави и си го гледам редовно.Истината е че това е голяма краста която, незнам защо но, с всеки изминал ден ме хваща все по-жестоко и само чета по-темата,гледам цени и съм се побъркал, даже си мисля че вече знам какво искам - може би. Пожелавам на всички успех и всичко хубаво.