Автор Тема: Профилът на yanac  (Прочетено 2776 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен yanac

• Регистриран потребител
  • Публикации: 8
  • Нас. място: Казанлък(Бургас)
  • Новичък акварист
Профилът на yanac
« : неделя, 22 март 2009 г., 12:08 ч. »
Здравейте и от мен!  :)Аз съм новичък акварист. Казвам се Яна.
Всичко започна  ноември 2008 г с Ампуларията,която с Филип ( моето момченце) спасихме от изхвърляне. Гледахме го в един трилитров буркан 2-3 дни,след което решихме ,че му е скучно сам и си взехме един Трихогастер (това била единствената риба,която може да живее в 3L буркан  :crazy:) След още седмица си взехме още един ,по-едър Трихогастер, който уби първия  :( . До тук спряхме с покупките на риби , защото бяхме на гости в Бургас ,а не в Казанлък (там живеем). И така не след дълго (1 мес. по- късно ) ,натоварихме себе си  и буркана , и се прибрахме в Казанлък. Сдобихме се със истински аквариум!  :yahoo:
Аквариумът ми е с размери : 34х19х26 см (16,8 L)
Оборудването ми е : помпа "RESUN" AC-2600  и гъба (не ми се смейте много  :-[ )
 В него  има : 4 бр. Розово данио , 1 бр. Бета, 1 бр. Калихтис, 1бр. анциструс и 1 бр. Ампулария ( той ми е слабостта)
Ето ги част от моите любимци  :D

Снимките са малко старички. Дъното вече е покрито с речен пясък, а не със стъклени камъчета (по ваш съвет  :drinks: )Нямам си осветление, и затова си нямам растения. Я да ви питам нещо. Дали бих могла да включвам тази лампа за осветление?!

Това е от мен ! Надявам се скоро да мога да ви се похваля с по- голям аквариум (водя преговори с мъжа ми да ми разреши да си взема един 100 L), защото вече го сънувам нощем :lazy:  :-[  :crazy:

Ще приема с радост съвети и критики от вас ! :)

Неактивен zambo

• Активен потребител
  • Публикации: 219
  • Нас. място: Плевен
  • Анатоли Тодоров
Отг: Профилът на yanac
« Отговор #1 : неделя, 22 март 2009 г., 13:38 ч. »
Здравей ,
тази лампа за този аквариум ще върши работа . Калихта обаче става доста голям и 16 л. ще са му малко . Идеята за по-голям аквариум е добра , успех в убеждаването на половинката . Големите аквариуми се обслужват по-лесно .
Анатоли
175л. Rainbow Fish
56 л. RED CHERRY + Cambarellus montezumae  
42 л. Cambarellus montezumae

Неактивен Виолета

• Осветител
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 954
  • Нас. място: Елин Пелин
« Отговор #2 : неделя, 22 март 2009 г., 13:45 ч. »
Добре дошла и от мен! Така се почва - с един малък аквариум и 1-2 рибки вътре. После почваш да мислиш, че имаш помещения вкъщи, които още си нямат аквариум... Имам предложение как да се пребориш с "половинката" - накарай го да се регистрира тук и след месец той ще ти предлага да направите 200-литров, а ти ще се дърпаш  :)
Поздрави и успех!
Искам България ЗЕЛЕНА!

Неактивен yanac

• Регистриран потребител
  • Новичък акварист
« Отговор #3 : неделя, 22 март 2009 г., 14:57 ч. »
Първо благодаря за посрещането! :)

zambo, сега вече знам колко голям ще стане калихтиса ,но нали знаете как е при начинаещите! :-[ Влизаш в първият зоомагазин ,който откриеш и по законите на Мърфи в него продавач е възрастна дама ,която знае по- малко и от вас за рибите. Купуваш си 3 бр. риби ,които помниш от детството си ( в моят случай - хелер ,калихтис и силвър шарк ) ,ако имаш късмет продавачът не ги изтърва на пода 3-4 пъти преди да ти ги продаде (аз нямах този късмет) ,и така...Дано преди да порасне увелича литражите!

Имам предложение как да се пребориш с "половинката" - накарай го да се регистрира тук и след месец той ще ти предлага да направите 200-литров, а ти ще се дърпаш  :)
Поздрави и успех!

:lol: :D :lol: Виолета, благодаря ти за съвета ,но моята половинка е трудно преборима. Той ,за разлика от мен , никога не е гледал животни ,и никога не е изпитвал нужда да гледа. Тук е моментът да благодаря на моите родители ,защото аз съм гледала почти всичко ,което може да се гледа в гарсониера : куче, котка(това още го имам),голям говорящ папагал , амадини, 2 пъти риби ,хамстер ,обикновени и водни костенурки, дребен рогат добитък (градински охлюв), таралеж ..... С две думи ,той само да предложи 200 L  ,аз няма да се дърпам.

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #4 : неделя, 22 март 2009 г., 15:57 ч. »
yanac здравей и добре дошла.Аз бях по същия начин.Жена ми веднъж донесе една колба с 3 риби в нас.Веднага направих муцка и и казах ти ще се грижиш за тях.След 1 година вече имах 500 литров аквариум.Така,че спокойно.
Поздрави!

Неактивен yanac

• Регистриран потребител
  • Новичък акварист
« Отговор #5 : неделя, 22 март 2009 г., 16:36 ч. »
malomir , благодаря ти за успокоителните думи!  :) А историята на твоето зарибяване я знам от жена ти (от един мамешки форум)  :P . Ти ми върна вярата и надеждата ,че и моят мил ще заобича акваристиката. :up:

Неактивен Kratun

• Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 219
  • Нас. място: Силистра
  • Аз говоря бавно...те ма мислат прос
« Отговор #6 : неделя, 22 март 2009 г., 17:47 ч. »
Аз няма да си разказвам историята. Ще умрете от смях.
Сега смятам да си купувам жираф.
"Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockovitsa. Бест регардс!"
http://www.youtube.com/watch?v=jEp2jSD4xKc

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.