Потребители > Интервюта с акваристи

Интервю с Джордж Реклос и Марина Праха

(1/7) > >>

Boby_:
Следващата ни "цел" за интервю е Джордж Реклос.

Доста са акваристите, запалени по цихлидите. Някои от нас се занимават с това вече от доста години - още от времената, когато информацията беше оскъдна, а за повечето думата "интернет" не значеше нищо. И тогава, в края на 90-те години на 20-ти век, се появи един сайт, който беше като откровение. Снимки, статии, споделен опит за риби, за които дори не бяхме чували... Апетитът идва с яденето - сега имаме достъп до повечето от тях. Но тогава това беше като открехнат прозорец към света. Както сигурно някои са се досетили, сайтът е Malawi Cichlid Homepage, а Джордж Реклос е един от основателите му.

Роден в Гърция в началото на 60-те, понастоящем Джордж живее в Атина заедно с жена си Марина.  Двамата имат опит в акваристиката от над 35 години, гледали са повече от 150 вида сладководни риби от различни семейства (Anabantidae, Botiidae, Callichthyidae, Cichlidae, Cyprinidae, Doradidae, Mochokidae, Loricariidae, Osphronemidae, Poeciliidae и Pimelodidae). През годините са размножавали над 80 от тях, сред които 20 вида лорикариеви и 50 вида цихлиди, включително 8 вида мадагаскарски цихлиди.

В момента имат 60 аквариума с различни размери с обща вместимост от 12000 литра. Сред тях има аквариуми с цихлиди от Африканските разломни езера, растителни аквариуми с подаван допълнително въглероден диоксид, морски аквариуми с тропически и средиземноморски видове и др.

От известно време насам Malawi Cichlid Homepage не се поддържа активно, като усилията на Джордж Реклос и съмишлениците му са насочени към новия им проект, MCH Portal.

Много ми е приятно да ви съобщя, че Джордж се съгласи да даде интервю за Аквапортал. Ще очакваме вашите въпроси до 20-ти октомври.


Boby_:
За да направим интервюто още по-интересно, на въпросите заедно с Джордж Реклос ще отговаря и съпругата му Марина, която е голям специалист по лорикариеви и други сомове.

djer:
Интересно ми е, какви лорикаиди са размножавали, аз съм фен на тези риби и си гледам постоянно по някой вид, имат ли опит с по новите излезли?

kamos:
Какви средиземноморски видове отглеждат, имат ли успех с азвъждането им

Rama:
Имат ли успешно развъждани морски тропически риби и кои?

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия