Потребители > Интервюта с акваристи

Интервю с Райко и Илия Славкови

(1/3) > >>

Boby_:
След известно забавяне е време за следващото интервю. То ще бъде с Райко и Илия Славкови. Двамата са дългогодишни професионални акваристи. Разполагат с огромен опит и знания за развъждане на декоративни аквариумни рибки, като с удоволствие помагат на всеки начинаещ акварист. Занимават се активно с американските цихлиди, като даже са селектирали и свои форми скаларии. Напоследък отбелязват сериозни успехи в селекцията и размножаването на различни видове златни рибки. Живеят и работят в Благоевград.
В тази тема можете да задавате своите въпроси към Райко и Илия до 28-ми април.

Миро:
Веднага сефтосвам питанките :)
Ще задам два въпроса, които лично на мен са ми много интересни.Ако не са уместни (най-вече втория) може да не се задава, няма проблем :)
-Райко, колко време общо се занимава с Дискуси, и какво те накара да се откажеш от тях?
-Вярно ли е, че Дискусът с който Орлин е спечелил Mediterranes discus 3rd Italian Discus Contest Lecce, Italy всъщност не е негова, а на Райко?Ако да би ли разказал историята? :)
Благодаря.

RAKIM:
И аз да питам нещо което ме вълнува.Защо според вас и вашия опит с пазара на декоративни риби като цяло се избягва дивата форма на рибите?Примерно дискуси,не е кой знае какво размножаването им спрямо селекциите,поне до колкото чета по чужди форуми.Постоянно се показват едни и същи сини,жълти,червени,албиноси и тн...а не и най красивите диви форми.И въпреки това като реши човек да си вземе дива форма риба излиза много по скъпо?!

adam:
Имал съм честта лично да се срещна с Райко. Това е човек, който е не само експерт в акваристикта, но и е изключително  земен и сърдечен., готов да помогне. Въпросът ми към него е на кое място в Благоевград се намира аква фермата? Питам, защото един ден имам намерение да посетя фермата като клиент. Сигурен съм, че и други имат интерес да знаят за местонахождението й, затова задавам въпроса именно тук, а не чрез ЛС.

Stas:
Райко, понеже с теб сме връстници ми е интересно кога си направи първия аквариум и как стана това?

Как така се случи, че с брат ти направихте развъдна база и кога решихте, че с това можете да си изкравате прехраната?

Още нещо: имате ли наблюдения как се отрази кризата от есента на 2008 насам върху акваристичния бизнес у нас. Усети ли се при вас? А при другите ви колеги?

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

Преминаване към пълната версия