Автор Тема: бум на нитрати  (Прочетено 5028 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен petko1980

• Регистриран потребител
  • Публикации: 9
бум на нитрати
« : четвъртък, 18 октомври 2012 г., 12:07 ч. »
как мога барзо да се справя с нитратите? растения в сьмпа ще помогнат ли?и от кьде да си закупя? благодаря ви предварително!

Неактивен aquaworld

• Активен потребител
  • Публикации: 1 574
  • Нас. място: гр.София
    • Аква свят
Отг: бум на нитрати
« Отговор #1 : четвъртък, 18 октомври 2012 г., 12:38 ч. »
На така нахвърляни в бързината въпроси никой не би могъл да даде отговор, ако не предоставиш възможно най-пълната информация за аквариума, обитатели и тн. :ok:

Неактивен petko1980

• Регистриран потребител
« Отговор #2 : четвъртък, 18 октомври 2012 г., 13:02 ч. »
аквариума е 100л. с 6 кг. живи камани и 10кг жив и 10 кг сух коралов пяськ.
стартиран е преди 3 седмици.обитатели има два клоуна и две гобита ,скарида и пчса4на морска звезда,а са6то и два хермид краба.притеснчвам се за рибите?
има 35 л сьмп и ползвам са6то и канистер 1200.л/ч

Неактивен aquaworld

• Активен потребител
  • Публикации: 1 574
    • Аква свят
« Отговор #3 : четвъртък, 18 октомври 2012 г., 13:39 ч. »
А скимър имаш ли?
Ако нямаш - там ти е основния проблем.

Неактивен geniusloci

• Активен потребител
  • Публикации: 51
« Отговор #4 : четвъртък, 18 октомври 2012 г., 14:05 ч. »
Поне според мен при система на 3 седмици - точно имаш бум на нитрати, и това, че не си се погрижил за тях предварително играе лоша шега. Канистъра надявам се е пълен само с медии (сипоракс, биоболи и разни подобни), нали? Гъби в него наистина не ти трябват.

Засили скимъра на първо време (ако сменяш вода, вади я през скимъра, така поне ще извадиш органиката най-вече) и вземи Nite-Out на Microbe-Lift  или  JBL Denitrol, има и други подобни - Therap ми се струва направо задължителен, за да се сдобиеш с бактерии бързо. Каулерпата и подобните ще помогнат в някаква степен, но на тях също им трябва време, като ги сложиш, няма да стане веднага. Не на последно място - нитрат редуктор в реактор. Реакторът ти е 160-170 лева, още 40-50 поне са биопелетите. Но пак трябва поне някакво време.

Въобще - има хиляда начина, но всички те искат време, а ако искаш спешно да намалиш рязко нитратите - смяната на вода е единственият бърз метод. Само не прекалявай ;)

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #5 : четвъртък, 18 октомври 2012 г., 16:24 ч. »
Не е ли раничко да има риби в този аквариум?

Неактивен change

• Активен потребител
  • Публикации: 123
« Отговор #6 : четвъртък, 18 октомври 2012 г., 18:20 ч. »
Не разбирам кой знае колко от акваристика, но знам поне, че щом човека има бум на нитрати значи всичко му е супер. Азотния цикъл имам предвид. Няма откъде да дойдат тези нитрати ако не му работи добре филтрацията. Сега трябва да сменя повечко вода или да сложи филтър с пълнеж нитратна смола.
Дано не съм написал големи глупости  :)
Таласъмът се приближава с развъртян меч. Убийте го докато е жив.

Неактивен petko1980

• Регистриран потребител
« Отговор #7 : четвъртък, 18 октомври 2012 г., 18:40 ч. »

има и скимер и тои работи чудесно(с цвят на силен чаи) просто ме е страх за рибите че вчера ги вкарах и клоуните не искат  да се хранят) а нитритите а 0,3 и не знам дали не е виновно ка4еството на водата за това.а отделно аквариума го стартирах с 70% стара вода. просто незнам? благодаря ви за сьветите 6те са ми полезни.

Неактивен Rama

• Мотохолик, акваманиак
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 866
  • Ако ще се давиш, не се мъчи в плитка вода.
« Отговор #8 : четвъртък, 18 октомври 2012 г., 19:31 ч. »
Често внесените скоро клоуни, които не са прекарали карантина, отказват да се хранят. Адаптацията им протича трудно и често не успяват да преживеят този период. Един клоун, който е преживял този стадий е здрава и доста издръжлива риба и наличието на нитрати и нитрити в малки количества не е проблем. Добавянето на витамини и захранване с новоизлюпена артемия подпомага процеса, но не гарантира успех.
Лесно забравяме грешките си, ако не са известни на никого освен на нас.

Неактивен geniusloci

• Активен потребител
  • Публикации: 51
« Отговор #9 : четвъртък, 18 октомври 2012 г., 22:05 ч. »
Не разбирам кой знае колко от акваристика, но знам поне, че щом човека има бум на нитрати значи всичко му е супер. Азотния цикъл имам предвид. Няма откъде да дойдат тези нитрати ако не му работи добре филтрацията. Сега трябва да сменя повечко вода или да сложи филтър с пълнеж нитратна смола.
Дано не съм написал големи глупости  :)

И ти си прав, аз първосигнално писах за нитрити. То за нитрати не знам какво да се притеснява, те еднопосочно излизат в канала...

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #10 : петък, 19 октомври 2012 г., 04:45 ч. »
Хайде да пишат хора, които знаят какво приказват, че вече не знам дали да бърша наред, или да и аз не знам вече...

Колега Petko 1980 Ще те помоля да използваш главни букви и точки в края на изречението. 4 и 6 ако щеш вярвай са цифри, а не букви! Писането във форума, граматически правилно е заложено в нашите правила, с които си се съгласил, регистрирайки се в Аквапортал.бг. Благодаря за разбирането!

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.