Автор Тема: Как да потопя мангров корен  (Прочетено 17458 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен spykers

• Регистриран потребител
  • Публикации: 7
Отг: Как да потопя мангров корен
« Отговор #15 : неделя, 24 март 2013 г., 11:55 ч. »
здравейте а може ли вместо такъв корен да използвам дърво от лозе... как трябва да го преработя?

Неактивен vanko77777

• Активен потребител
  • Публикации: 615
« Отговор #16 : неделя, 24 март 2013 г., 14:29 ч. »
здравейте а може ли вместо такъв корен да използвам дърво от лозе... как трябва да го преработя?

Почисти го добре от кората и с една телена четка му махни меките части и го слагай смело в аквариума
Това е нечовешко! - викаха канибалите, четейки вегетарианско меню.
20l.-Скаридарник
40l.
250l.
462l.- 4бр. Астронотуси, 7 бр. Myletes rubripinnis (Сребърен долар) и сом Птеригоплихт гибицепс

Неактивен desi85

• Регистриран потребител
  • Публикации: 10
  • Нас. място: Варна
« Отговор #17 : понеделник, 19 февруари 2018 г., 12:37 ч. »
Въпреки че темата е стара да споделя и мойте опити да си потопя мангровия корен.2 седмици киснене със смята на студена  и вряла вода.Това не помогна!Пъхнах бързовара,сложих 1 пакет сол и го варих 2-3ч,после яко плакнене.И това не помогна!Накрая с мъжа се отказахме и сега седи завързан за един камък в аквата и ако до 2 седмици и това не помогне ще играе триона :)Ето и 2 снимчици на упорития корен.Нямам съмнения че е мангров,купен е от доверен магазин.Може би му трябва повече време голям и плънтен е но нащо търпение май се изчерпа.:)

Неактивен asito

• Активен потребител
  • Публикации: 1 436
    • Моите аквариуми
« Отговор #18 : понеделник, 19 февруари 2018 г., 12:54 ч. »
С два големи мангрови корена имах същия проблем.Киснаха в аквариума 20 дена без особен ефект.После ги дадох на колега,той ги вари по два три пъти всеки и потънаха на 95%.Седмица по-късно единия на 100% потъва,другия все още леко се надига.Та номера е стабилно варене.Щом имате възможност,сварете ги още няколко пъти и ще потънат.Не е нужна сол.

Неактивен desi85

• Регистриран потребител
  • Публикации: 10
« Отговор #19 : понеделник, 19 февруари 2018 г., 13:02 ч. »
Ооо ако иска още варене аз съм по цял ден вкъщи ще му разкажа играта просто :D.Казах те вашия приятел го е варил по 2-3 пъти на ден, по колко часа?Мога да го държа цял ден да се вари без проблем и само и само да потъне  :cry1:

Неактивен asito

• Активен потребител
  • Публикации: 1 436
    • Моите аквариуми
« Отговор #20 : понеделник, 19 февруари 2018 г., 13:31 ч. »
Не знам точно по колко време,май около40-60 минути,после го оставял да изстине,като изстива порите на дървото се свиват,изкарва въздуха и поема вода.Зависи и от големината на корена времето на варене сигурно.Вашия го оставете да ври един час,после изчакайте да изстине водата,пак за час да ври,да изстине и го пробвайте в аквариума.Варене му е майката :) и ще стане

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #21 : понеделник, 19 февруари 2018 г., 13:35 ч. »
Варене и търпение...  :)

Неактивен Chr

• Активен потребител
  • Публикации: 217
  • Нас. място: София
« Отговор #22 : четвъртък, 01 март 2018 г., 12:17 ч. »
Не знам защо хората са луднали по тия мангрови корени - принципно са големи и ако искаш и разклонения, ти трябва доста голям аквариум.  А варианта да вземеш 10-15 см парче от корен просто е грозен - имаш една цепеница в аквариума.  Отделно е оптическата измама - като гледаш малък аквариум (до 1м дължина) с една цепеница в него, ти изглежда като по- малък аквариум с цепеница в него. :-)  А като гледаш един 60 см аквариум с малък но разклонен корен от китайска лоза, аквариума като цяло изглежда по- голям, защото окото се лъже по дребния детайл.
   Поне ги избирайте по- разклонени !

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #23 : четвъртък, 01 март 2018 г., 18:40 ч. »
Последния аквариум, който направих беше именно с Китайска лоза. Отне ми месец и половина да го изкисна и да спре да ми пуска всякакви мазнотии, бактериални колонии и т.н. С Мангровия корен няма ядове. На мен ми харесват и двата вида.

Китайска лоза:

Мангров корен:

Неактивен Chr

• Активен потребител
  • Публикации: 217
  • Нас. място: София
« Отговор #24 : събота, 03 март 2018 г., 23:18 ч. »
^ хубав клон.  За 2м аквариум. Да погледнем пак цепеницата от по-горе и да си представим на нейно място едно разклонено 20 -
 30 см коренче китайско лоза ?

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.