Поздравления за отличния аквариум! Растенията и цветовете са отлични, а и цялостната идея ми харесва . Аквариумът изглежда по-голям отколкото е в действителност, само това единично стърчащото парче от корена не ми допада.Бих го или скъсил или добавил още няколко стърчащи корена.
Благодаря!
Първоначалната идея беше да изглежда още по-голям.Всъщност ако се извадят високите стеблени растения ,и Nannostomus-ите(защото вече порастнаха) ,и останат само дребните риби ,ефекта за по-голямо пространство естествено се засива още повече.В момента обаче такава интервенция не ми се предприема ,но съм променил малко изгледа като поорязах червения Myrophillum и дадох възможност на Didiplis-a oтзад да ''грейне''.
Относно стърчащият корен...
Доста добра работа, браво! Не само, че имаш добре гледани растения, но и са подредени идейно. Коренът над повърхността приятно разчупва гледката. Евала!
В интерес на истинита преди да започна засаждане на рестенията ,аквариума седеше подреден до hardscape за 2 седмици.Корена в дясно ,тогава стърчеше по-малко и беше наклонен наляво.
Оказа се обаче ,че след като с развитието си ,растенията заеха определено място ,тази подредаба ,лека-полека започна да ми се струва крайно нехармонична.
Обърнах корена в сегашното му положение и въпреки ,че излиза над водата ,лично мен не ме кара да се чувставам дискомфортно гледайки аквариума.
Интересно е обаче ,как подобно нещо се възприема по различен начин в зависимост от гледната точка.
Още веднъж благодаря!!!
Боби