Автор Тема: Профилът на geshi - АКВАРИУМ 200/45/40 Д/В/Ш  (Прочетено 135742 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен adam

• Активен потребител
  • Публикации: 1 318
  • Нас. място: Северна Ирландия- Нюри
  • Don't worry, be happy!
Отг: Профилът на geshi
« Отговор #240 : събота, 20 февруари 2016 г., 20:16 ч. »
Аквата кефи от всякъде, здрави рибки, хипер динамика, просто гъмжи от живот  :up:
Личи си, че поддържаш аквариума в оптимални условия, което си е предизвикателство при африканците.
Дай малко информация за филтрацията  :drinks:

Неактивен geshi

• Активен потребител
  • Публикации: 1 518
  • Нас. място: Враца
  • Ъ ъ ъ кво пипнах,че тръгна?
« Отговор #241 : събота, 20 февруари 2016 г., 20:29 ч. »
Две глави по 2100л/ч качват в топ филтър 100/10/10 в който има вата, керамика и едропореста и скоро ще добавя един канистър 200л/ч.

Неактивен plamen albaneca

• Активен потребител
  • Публикации: 63
« Отговор #242 : неделя, 21 февруари 2016 г., 15:14 ч. »
Наистина голям батко, даже и на чичко прилича  :grin:

Неактивен geshi

• Активен потребител
АКВАРИУМ 200/45/40 Д/В/Ш
« Отговор #243 : сряда, 24 февруари 2016 г., 12:49 ч. »
Колеги най-вероятно ще си поръчам стъкла за да си залепя такъв аквариум и се чудех трябва ли да имам нещо в предвид?
Дали ще е грозно да е толкова дълъг и толкова нисък?
Нещо по специално от към филтрация трябва ли да знам?
Мисля пак да съм с топ филтри и помпите да са в двата края, така добре ли ще е?
Ако някой се сети нещо, което би дразнело в последствие да казва.
И последно нещо по специално при лепенето има ли?

Представям си го така.

Неактивен svgnsali

• Активен потребител
  • Публикации: 583
  • Нас. място: гр.Кърджали
Отг: АКВАРИУМ 200/45/40 Д/В/Ш
« Отговор #244 : сряда, 24 февруари 2016 г., 13:53 ч. »
Аз мога да изкажа мнение за опората.
Не трябва да  бъде така  8)
1во ти трябва цяла плоскост под дъното на аквата.
2ро блокчетата зидария, дори и да ги залепиш, няма да се държат като цяла система, при земетръс. Всяка опора ще игра сама за себе си. Според мен това си е рецепта за бедствие.
А лепенето на аквата няма да коментирам, сигурно си знаеш какво ще правиш.
За размерите - мен си ме кефят дълги широки и ниски аквариуми, но това е въпрос на вкус.
Филтрацията.. защо не съмп от долу? 200 cm, според мен ще ти трябва нещо допълнително за течение..

Хоби или тиха лудост?

Неактивен geshi

• Активен потребител
« Отговор #245 : сряда, 24 февруари 2016 г., 14:03 ч. »
Аз мога да изкажа мнение за опората.
Не трябва да  бъде така  8)
1во ти трябва цяла плоскост под дъното на аквата.
2ро блокчетата зидария, дори и да ги залепиш, няма да се държат като цяла система, при земетръс. Всяка опора ще игра сама за себе си. Според мен това си е рецепта за бедствие.
А лепенето на аквата няма да коментирам, сигурно си знаеш какво ще правиш.
За размерите - мен си ме кефят дълги широки и ниски аквариуми, но това е въпрос на вкус.
Филтрацията.. защо не съмп от долу? 200 cm, според мен ще ти трябва нещо допълнително за течение..

Ще измисля една дъска отдолу. За блокчетата мисля, че няма да има проблем, но нека и други колеги се изкажат. За лепенето ще се доверя на приятел дето си залепи 420литра и все още е пълен  :D. За съмпа отдолу не се наемам, не искам да се чудя кога нещо няма да сработи и да стане само вода.

Неактивен dido1

• Активен потребител
  • Публикации: 414
  • Нас. място: София
« Отговор #246 : сряда, 24 февруари 2016 г., 16:03 ч. »
Блокчетата освен, че както писа колегата, че трябва да ги залепиш, то трябва и външно да ги измажеш и запечатиш, че газобетона не е добре да го мокриш  ;) , отделно с тая зидария ще бъде по тежка самата стойка, както и по неудобно за разположение на каквото и да било под самата стойка /съмп и да искаш няма как да сложиш, защото няма да има място/.
Най доброто решение е да си купиш метални профили и да хванеш някой приятел да ти ги завари, направи си една аритметика и ще видиш, че с металните профили може да ти излезе по евтино отколкото да купуваш тухли, мазилки и т.н., по е чисто, а и е по лесно след това да облечеш стойката за да стои и красиво, + това, че с металните профили ще бъде в пъти по лека.
544 л. Малави Мбуна

Неактивен geshi

• Активен потребител
« Отговор #247 : сряда, 24 февруари 2016 г., 16:17 ч. »
Да оставим за сега стойката. Кажете какъв силикон да ползвам по възможност евтин и добре ли е всички стъкла да са върху дъното?
И друго този защо не слага нищо за фуга?

https://www.youtube.com/watch?v=HSKIT2OLOYQ#t=1501.95941

Неактивен discusfen

• Активен потребител
  • Публикации: 270
  • За контакти: 0893583724
« Отговор #248 : сряда, 24 февруари 2016 г., 22:08 ч. »
Този като го гледам как лепи аквариуми избива смях в залата и защо сравняващ аквариум 70,80 см дълъг с аквариум 2 метра дълъг.Така като гледам този не можа да изхаби една туба силикон за целия аквариум а на теб ще ти трябва по една туба за всяка дълга стена 4 туби за дъното и спънките и още 2 туби за двете страници общо 6 флакона силикон.

Неактивен geshi

• Активен потребител
« Отговор #249 : четвъртък, 25 февруари 2016 г., 07:32 ч. »
1 туба за да мина 45/45/40? То, че не разбирам, не разбира ама аз да ги не изграждам бе колега?

Неактивен discusfen

• Активен потребител
« Отговор #250 : четвъртък, 25 февруари 2016 г., 11:10 ч. »
То кога има повече не е проблем.Проблема е ако не стигне по време на лепенето.Вземи си по малко и като направиш едно ходене с колата до магазина ще се окаже ,че че си дал пари за седем силикона.

Неактивен Grey

• Модератор на раздел
  • Публикации: 701
  • Нас. място: Бургас
« Отговор #251 : четвъртък, 25 февруари 2016 г., 11:37 ч. »
 За силикон един път се дават пари. Колкото и скъп да е, ако си го лепите с приятел ще излезе на далавера. Стига да го направите добре :). Не са малко литри, отоплението, смените на водата, осветление, храна за населението му и парите не са малко като поддръжка. Давай смело със силикона. Както казаха по-горе за стойката,  точно там трябва да обърнеш повече внимание. Стъклените аквариуми разпределят тежестта си по краищата, всяка стена трябва да е подкрепена. За тези литри определено един съмп би бил благодат. Относно "течове" стига всмукателната тръба да е на 5-10 сантиметра под нивото на водата в дисплея и стига съмпа да може да поеме след изключване на помпата всичките тези 5-10 сантиметра вода без да прелее - нямаш никакъв зор.

Неактивен dido1

• Активен потребител
  • Публикации: 414
  • Нас. място: София
« Отговор #252 : четвъртък, 25 февруари 2016 г., 11:53 ч. »
Геши, от силикон не се пести както ти казаха колегите, защото после да не се налага да плащаш ремонта на съседите.
Купи си специализиран силикон за лепене на аквариуми.
Моя като го лепихме за фуга ползвах клечки за зъби, слагаш по една в двата края и 1-2 в средата, пълниш със силикон и като изсъхне махаш клечките, след това от вътрешната страна теглиш един шев и по този начин ще запълниш малките отвори, които са оставили клечките.
Аквариума го направи така, че дъното да е вписано м/у страниците, а не всички страници в/у дъното.
Най добре се хвани с някой, който има опит, че повярвай ми след това проблемите могат да бъдат много, а най добре да го поръчаш на човек, който с това се занимава, като гледам ще дойде 360л, тоест няма да ти излезе повече от 200лв., но ще знаеш, че е залепен качествено и няма да имаш проблем.
544 л. Малави Мбуна

Неактивен geshi

• Активен потребител
« Отговор #253 : четвъртък, 25 февруари 2016 г., 12:12 ч. »
Съгласен съм, че е по добре да го поръчам, но доставката излиза 50-60лв, което си е доста. Дъното ще е вписано. И от блокчетата се отказах ще е метална стойката. Проблем е стъкларя, който ми беше казал, че поръчвам сутрин и вечерта са готови, а днес ми каза, че ще стане за след седмица.

Неактивен discusfen

• Активен потребител
« Отговор #254 : четвъртък, 25 февруари 2016 г., 12:29 ч. »
Двеста лева ще излязат материалите за аквариума само и нагоре ако иска хубав кант.Три квадрата и половина стъкло плюс 6 флакона силикон и кантиране на стъклото бая метри има.Та по груби сметки 50 лв.силикон,50лв.кант.Стъклото не знам колко ще го вземе една средна цена 40 лв на квадрат още 140 лв.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.