Отдавна не съм писал в темата, понеже нямаше никакво развитие по аквариумите. Основно усилията ми бяха насочени към езерцето, което поддържам. Скаридарника си е все същия, скаридките си се размножават, но големия аквариум реших да го разтуря и да го рестартирам като го превърна в цихлидарник. И една събота се почна с кофите и легените. Оставих стария канистър JBL 900 и добавих единJBL 1500 . Оставих и вътрешния филтър около700л/ч Използвах старата вода от аквариума и медията от стария канистър само я промих с аквариумна вода. Така избягнах наново чакане на азотния цикъл и аквариума се стабилизира веднага.Сложих около 40 кг камъни от гергьовденското ходене до Априлци и 25 кг кварцов пясък около 0,8 мм.Корена ми дожаля да изхвърля, пък и се върза със задния фон.Освен това имам и един гибицепс , дето много го обичам и засега остава в аквариума. А той си обича за стърже корена. Изхвърлих много криптокорина, но все пак си оставих малко зеленичко. Знам , че не е редно, но няма да участвам в конкурси и се получи горе долу. В момента обитателите освен гибицепса са:
Pseudotropheus socolofi-6бр.
Pseudotropheus Acei Itungi-6бр.
Labidochromis caeruleus-6бр.
Всичките са на около 4 см.
Еми това е засега. Ако имате забележки и критика ще ги приема защото това е първия ми цихлидарник и право да ви кажа много се кефя на динамиката в аквариума. Нищо общо с предишния.
И едно видео:
https://www.youtube.com/watch?v=EVCXIlp0LLM