Автор Тема: Нов аквариум  (Прочетено 8012 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен kasl

• Активен потребител
  • Публикации: 98
Нов аквариум
« : четвъртък, 12 февруари 2015 г., 11:41 ч. »
Здравейте,грабна ме идеята да си направя аквариум който е вграден в барплот...ииии ето какво направих имам само едно питане на клипчето се вижда ясно за какво питам.Само дето там не попитах за двата броя стиропор проблем ли е ако са 2 или трябва да е един аквариума е 170л като самия той е много тежак поради дебелите стъкла.Благодаря ви https://www.youtube.com/watch?v=fxBRnJADq1M&feature=youtu.be&ab_channel=MitkoDemirev

Неактивен RAKIM

• Активен потребител
  • Публикации: 1 152
  • Нас. място: Пловдив
Отг: Нов аквариум
« Отговор #1 : четвъртък, 12 февруари 2015 г., 12:10 ч. »
Здрасти,запълни фугата под плота с фибран или нещо друго което не потдава и няма да имаш проблеми.Виждам че имаш мерак но размерите на аквариума са ти много непрактични,предвиди как ще го обслужваш,как ще бъркаш в него за едно или друго нещо.Място за осветление,място за техника и тн.Ако питаш мен това място си го прегради и си направи другаде аквариум с добри размери,в този просто не виждам какво ще може да гледаш...и за декорация място няма...много е тесен и същевременно висок.

Неактивен kasl

• Активен потребител
« Отговор #2 : четвъртък, 12 февруари 2015 г., 13:11 ч. »
Като цяло е лесен за обслужване от тази страна от която снимам мога да стигна дъното и изобщо където ми трябва от дясно на видеото има една кутийка в нея ще са кабеляците и т.н. колкото до рибките не см решил точно какво ще гледам там може да го напълня с дребосъци на който няма да им е много тясно.Примерно неонки,микроразбора галакси някой други разбори барбуси някакви по шаренки и така :)За декорацията съм подготвил много яки неща правя 3D фонове от 2-те страни на аквариума в средата ще направя нещо като 3D скала цялата покрита с явански мъх който в момента расте с пълна пара в друг аквариум и така.И като казах да го напълня с дребосъци имам предвид буквално по 30-40 рибки от вид :) ше стане шаранийка чудна

Неактивен RAKIM

• Активен потребител
  • Публикации: 1 152
  • Нас. място: Пловдив
« Отговор #3 : четвъртък, 12 февруари 2015 г., 13:16 ч. »
Ок просто изказах мнение, може пък и да стане интересно с дребни рибки  ;)

Неактивен kasl

• Активен потребител
« Отговор #4 : четвъртък, 12 февруари 2015 г., 13:17 ч. »
Е ти да не си помисли,че ти се скарах нещо,напрорив адски много съм благодарен на всеки който си казва мнението оценявам го силно.Защото не искам да наводня съседите а и също да давам пари за нещо което ще каже бум накрая :D.

Неактивен Boby_

• Цихлидиот
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 3 635
  • Нас. място: София
    • Моите аквариуми - описание, снимки и история.
« Отговор #5 : четвъртък, 12 февруари 2015 г., 13:31 ч. »
Имал съм доста време аквариум, разположен на пода под/пред барплот. Според мен не е добра идея най-вече защото когато си седнал, е много под нивото на очите и не привлича погледа, както един аквариум, разположен малко по-високо. Иначе практически начини за обслужване могат да се измислят.
"Там, где торжествует серость, к власти всегда приходят чёрные."
А. и Б. Стругацкие, "Трудно быть богом"

Неактивен bustama

• Активен потребител
  • Публикации: 1 777
« Отговор #6 : четвъртък, 12 февруари 2015 г., 15:39 ч. »
На твое място, бих запълнил дупката. Сега, както е аквариума - с фибрана и подложката под него се увери, че аквариума е нивелиран по вертикалната  и хоризонталната равнина. След което, постави клинове под подложката, като внимаваш да не разместиш аквариума и да се наложи на ново да нивелираш. При вече поставени клинове, може да запълниш фугата с монтажна пяна - като при поставянето й, вземеш предвит, че тя се надува - пръскаш  много малко, като оставиш разстояние до подложката, което ще бъде запълнено след като тя се разшири. Може и със силикон да запълнеш фугата, гипс, цимент и други. Клиновете ще носят основно тежестта, която ще се и разпредели по дължината на дъската.

Неактивен kasl

• Активен потребител
« Отговор #7 : четвъртък, 12 февруари 2015 г., 19:15 ч. »
Това с пяната е приличен вариант :) супер мерси много за съвета  :up:

Неактивен bustama

• Активен потребител
  • Публикации: 1 777
« Отговор #8 : четвъртък, 12 февруари 2015 г., 19:35 ч. »
Задължително да сложиш клинове! Може клина да е от дърво, метал, пластмаса и др. и като казвам клин, не означава, че трябва да има такава форма - просто някаква подложка, която да опре в дъската. Пяната, силикона, гипса и др-те само ще фиксират подложката - клина.

Неактивен kasl

• Активен потребител
« Отговор #9 : петък, 11 март 2016 г., 15:31 ч. »
Здравейте отново,след дълго дълго време и с безброи промени по тъи наречения проект съм готов да кача няколко снимки..Както вече казах не стана точно както го бях запланувал но пък в крайна сметка понякога случайте неща стават доста прилични аз лично съм доволен.Да вмъкна само след трите неуспешни опита да си направя 3д фон и след една торба пари хвърлена за материали стана така,че вече нямам избор трябва да е това което се вижда малко еднообразно но пък пак казвам за сега ми харесва.На снимка 1 се вижда първия опит за 3д фон значи стана адски ефектно но пустото ph направо на макс няма сваляне.Правих няколко 80% смени на водата работеше месец и малко дървото вътре пое вода разду се и взе да пука цимента..както и да е.Другите два опита изобщо няма да ги качвам доста по дървено стоеше и да..Това което се вижда на другите снимки като фон се случи след като махнах този 3д фон от снимка 1.Понеже беше лепен с силикон който нямаше как да махна 100% и беше много ама много грозно нервата ме хвана отидох до железарията купих 2 силикона намацах задното стъкло отвътре поръсих с каквито камъчета имах и ето го резултата..очаквам доста критики между другото но въпреки това се престрашавам да го кача.Още повече шом жената го хареса нямам бутане :D.На куччето също му допада гони по едрите рибоци което е малко кофти,защото както гледаш приказката и тук там следи от мокър нос :D.Ето и едно клипче към което върви следния въпрос слънцето го угрява за около час и 20 минути докато се завърти дали е проблем със зеленясването на стъклата.И кажа само в двата края на аквариума има следи от цимент нещо не ми се получава отстраняването им единствено това ме дразни.https://www.youtube.com/watch?v=iJawFP9_g-g&feature=youtu.be

Неактивен pvk1967

• Регистриран потребител
  • Публикации: 5
« Отговор #10 : сряда, 31 август 2016 г., 13:36 ч. »
То е казано, че вкус другар няма, ама наистина си струва да се обмислят всички неща преди да се започне нещо...! Виждам, че се споменава за таблица с препоръчителни размери на аквариуми за отделните дебелини стъкло - ще съм благодорен ако някой ме ориентира къде мога да я видя, за да си сверя часовника...!?
 :scare2:

Неактивен pvk1967

• Регистриран потребител
  • Публикации: 5
« Отговор #11 : четвъртък, 01 септември 2016 г., 21:23 ч. »
Явно трябва всичко да се изчете, даже някои неща по два пъти...! Намерих таблицата...благодаря на колегата, който я е публикувал - добър ориентир е! :rtfm:

Неактивен joro80

• Регистриран потребител
  • Публикации: 1
    • Безплатни обяви
« Отговор #12 : четвъртък, 13 декември 2018 г., 21:41 ч. »
Преди много години големите аквариуми се правеха с метални рамки, а още по големите се циментираха по ъглите. Днес сигурно вече има нови технологии и е по красиво и естетично залепването на стъклата на аквариумите.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.