Полезно > Въпроси на начинаещи акваристи
Проблем с охлюви :)
aetera:
Имам супер много от тия гадове http://www.aquaportal.bg/Fish/details.php?Fish=439
Искам да ги премехна, интересува ме този тип капани ще действат ли за този вид охлюв?
И ако не, приемам и други идеи. :D
Grey:
Намали манджата! Меланиите за растителен аквариум според мен са най-полезните охлюви. Разбъркват грунда, разграждат по-бързо детрита на по-лесно усвоими за растенията елементи и ги наторяват в корените така, както една таблетка не може.
geshi:
Колегата е прав, много полезни гадинки, а иначе няколко охлюва helena ще ги намалят драстично.
aetera:
Искам от тия охлюви Хелена, но не мога да си намеря за съжаление :)
Някой ако е навит да прати няколко.
Знамче са полезни.Когато е осветено не излизат./Стоят си под почвата/ Вечерно време обаче, като ходя да си налея вода примерно и цъкна лампата в кухнята, направо се плаша. Мега много са! :)
По целият аквариум са плъзнали. Стъкла, корени ! Всичко! Искам да ги намаля.
bustama:
Охлювите, както казваш, че са много, за да се стигне до толкова голяма популация си има причина! Няма животинка, която да се развива супер бързо, без да са налични благоприятни условия за това. Като ги премахнеш - доста вероятно е пак да се размножат. Временно решение, на всичко отгоре... какво ще ги правите...
Всички охлювчета :) са полезни!
Хелената... при наличие на храна, каква популация ще даде? Нали сте гледали сатирата на Доньо Донев...
Навигация
Преминаване към пълната версия