Полезно > Въпроси на начинаещи акваристи

Проблем с охлюви :)

<< < (2/3) > >>

geshi:
В ОЛХ има обява за хелена на 0.50ст и все пак по-добре си ги остави и не се плаши няма да излязат  :D

malomir:
Щом има голяма популация, значи просто прехранваш. Намали храната, давай само, колкото да изядат рибите в горния слой на водата за 1-2 минути и ще редуцираш нещата. Иначе, както казаха колегите меланиите са много полезни.

aetera:
Оокей :)
Значи няма смисъл да давам пари за капани.
Намалям храненето и се надявам да се понамали малко популацията.
Благодаря  :P

Franky:
През нощта имат навика да излизат по стъклата или рано сутрин. Както са по стъклата взимаш кепа и вадиш десетки от тях.Във всичките ми аквариуми имам и първоначално и аз ги требих, мачках, изхвърлях , подарявах продавах и т.н. , но сега не ги закачам . От както видях , че НЕ похапват дори хайвера на анциструсите съм ги оставил на произвола на съдбата. При мен грунд не се сифонира и въпреки това нямам проблеми- а до колкото виждам ти си с манадо което е още по-добре.

ivogod:
Извади 10 големи охлюва за "разплод" и метни в аквата половин таблетка на 50 литра нестатин. Има го в аптеките. Абсолютно безопасен е за риби, скариди и растения. За охлювите обаче е пагубен. След 24 часа смени 40 процента вда, защото ще е като боза от лекарството. След това пусни извадените меланий и се съобразявай със съветите на колегите за храненето.
Успех

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия