Автор Тема: Профилът на uji  (Прочетено 25822 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен uji

• Активен потребител
  • Публикации: 483
Отг: Профилът на uji
« Отговор #225 : петък, 25 януари 2019 г., 00:09 ч. »
Ето и малко снимки за да съм по-убедителен.....

Неактивен uji

• Активен потребител
« Отговор #226 : петък, 25 януари 2019 г., 00:14 ч. »
 :)

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #227 : петък, 25 януари 2019 г., 02:20 ч. »
Добрей!  :drinks:

Неактивен bustama

• Активен потребител
  • Публикации: 1 777
« Отговор #228 : петък, 25 януари 2019 г., 20:27 ч. »
Много надути тези Аманди,  добре ги храниш. При мен са на половина - а като ги гледам са на една големина. Каква храна им даваш? Аз имам проблем, имам три вида и за да успеят да ги ядат, постоянно се налага да натрошавам храната. Хируномуса... никакъв шанс, както и дафнията - това замразени.

Неактивен uji

• Активен потребител
« Отговор #229 : събота, 26 януари 2019 г., 11:05 ч. »
bustama, аз основно храня само с гранули във всичките аквариуми, дори Скатовете и Тетраодоните са предимно на такава кльопачка.
 Дребните риби са на четири вида гранулирана храна - "Tetra - Discus", "Hikari - Micro pellets", "Tetra - TetraRubin" и "Dajana - Neon mini granules". Никога не съм давал замразена храна, но въпреки това рибките са в перфектно здраве.

Неактивен dimitarkrastev

• Активен потребител
  • Публикации: 874
  • Нас. място: Пазарджик
  • Риболюбец15
« Отговор #230 : събота, 26 януари 2019 г., 13:58 ч. »
Uji определено ми хареса Манадото. Свиква се с "червенеенето". Просто до сега съм бил с разни светли грундове и не може да ми привикне окото.
А относно осветлението - няма как да го "подобря" още повече. Спрямо старото ми осветление, тези Zetlight са на светлинни години. (старото беше - една пура Hailea T8 36W бяла + едно LED Осветление RS Е100 – 14W, пак бял цвят) Определено ще видя огромна разлика.

Големият ти аквариум е многоо як. Ако не се лъжа скейпа е nature style. Точно към това се стремя и аз в моя бавен растителен (~200л.), но не знам какви риби да пусна. В момента имам доста скаридки ред чери, 1 аманова скарида, 4-5 отоцинклуса, 5 коридорас жули и 1 севелия. Иска ми се да пусна пасаж от рибки 10-15бр., но да не закачат скаридите. Мислех си за Клиновидна разбора или Москитова разбора, но не съм много в час с дребните рибета.
Ти какво би препоръчал, с единственото условие - да не яде скаридите?

Неактивен dndechev

• Активен потребител
  • Публикации: 792
  • Нас. място: Русе
« Отговор #231 : неделя, 27 януари 2019 г., 11:36 ч. »
Браво брат !
Аквариумите изглеждат супер. Въпреки липсата на време си личи, че си им обърнал внимание.  :drinks:

Неактивен uji

• Активен потребител
« Отговор #232 : неделя, 27 януари 2019 г., 12:42 ч. »
Ей Дани - радвам се че ти харесва новата ми концепция!
Истински съжалявам, че не ти звъннах за големите риби и Ската, защото поне щях да съм сигурен, че са в добри ръце. Но трябваше  да действам бързо, както и да е това е минало.....
При мен в аквата със Скатовете ,от както мъжкият го удари хормона, нещата изглеждат доста груби - чак не ми се вярва. Захапва женската и я държи по 15минути, направи и рана, добре че тя е по-едрата, направо незнам къде ще му излезе краят....
Не си писал одавна, какво се случва при теб, драсни нещо в профила ти, качи някоя снимка - как са Джонката, Цихлите и Скатовете   :drinks:

Неактивен dndechev

• Активен потребител
  • Публикации: 792
  • Нас. място: Русе
« Отговор #233 : неделя, 27 януари 2019 г., 12:54 ч. »
И аз се рдвам да те видя на линия. Няма за какво да съжаляваш приятелю. Аз също поразредих моите зверове, че бързо растат а обема е константа. Принудих се да махна мъжкия скат по същите причини. Стана страшно агресивен и направо правеше женските на ''мармалад''. То не бе кървища, не бе рани, не бе чудо. Хем моте женски са доста по-едри от него, но не се получи. Или може би аз нямам нерви да гледам такива неща.
Цихлите също много порастнаха. Току що станаха на година и са 40 +++ см. Ще трябва и там да разреждам въпреки, че сърце не ми дава. Голяма слабост са ми.
Поради факта, че не мога / поне за сега / да увелича обема..........увеличавам филтрацията  :wink1: Вече съм със съмпове с обем 1500л на дисплей 1800, но въпреки това аквариума е натоварен.
Поздрави ! :drinks:

Неактивен uji

• Активен потребител
« Отговор #234 : неделя, 27 януари 2019 г., 15:17 ч. »
 :D доста са пораснали значи, направо не ми се мисли как ще ги вадиш от аквата. Това е и една от причините да се "спра" малко с големите риби - последният път с един Mastacembelus /70-80см/ ми се разгони фамилията,половината хол беше във вода.
Със Скатовете ще поизчакам, въпреки че и на мен не ми е приятно да гледам това насилие.
Качи някое видео на Цихлите - ще ти бъда много благодарен! :drinks:

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.