Автор Тема: Профилът на uji  (Прочетено 25822 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен uji

• Активен потребител
  • Публикации: 483
Отг: Профилът на uji
« Отговор #90 : събота, 06 август 2016 г., 02:17 ч. »
Ето и една снимка на двойката Астронотуси

Неактивен vanko77777

• Активен потребител
  • Публикации: 615
« Отговор #91 : събота, 06 август 2016 г., 05:48 ч. »
Здрасти, много красиви оскари имаш и аквариума е много подреден,не ти ли закачат растенията
Това е нечовешко! - викаха канибалите, четейки вегетарианско меню.
20l.-Скаридарник
40l.
250l.
462l.- 4бр. Астронотуси, 7 бр. Myletes rubripinnis (Сребърен долар) и сом Птеригоплихт гибицепс

Неактивен uji

• Активен потребител
« Отговор #92 : събота, 06 август 2016 г., 06:10 ч. »
Здрасти vanko, тези риби са  от самото начало на хобито ми,  още от 190 литровата аква.  Имал съм и други от същия вид, но ги махах заради агресия.  Тази двойка е много спокойна,  имат си място където хвърлят хайвер /е чисто като визия на цялата аква,   техният "апартамент"  не се вписва / но рибоците са щастливи. Като имам време ще кача снимки,  сега след 20 снимачни часа съм "труп". Поздрави!

Неактивен vanko77777

• Активен потребител
« Отговор #93 : събота, 06 август 2016 г., 19:07 ч. »
Поздравления за хубавия чифт, моите редовно ми пренареждат аквариума
20l.-Скаридарник
40l.
250l.
462l.- 4бр. Астронотуси, 7 бр. Myletes rubripinnis (Сребърен долар) и сом Птеригоплихт гибицепс

Неактивен uji

• Активен потребител
« Отговор #94 : събота, 06 август 2016 г., 21:47 ч. »
Мерси!  И при мен винаги плува по някое растение, но като цяло аквата върви добре.  След като махнах Гибицепса /който си беше 40 сантиметрово добиче /  нещата потръгнаха,а и все пак това  са непретенциозни  растения.  Панака  в момента е към 20см, но не рови.  След време,  като пораснат  Меекита-та ще имам проблеми и ще се наложи пак да ги махна и да взема малки.  В крайна сметка,  всеки решава какви са му приоритетите.

Неактивен uji

• Активен потребител
« Отговор #95 : събота, 06 август 2016 г., 21:51 ч. »
Ето и снимки на Сиаменсисите, Амонйерито и Сиамската тигрова риба.  За съжаление Панака не се показа...

Неактивен adam

• Активен потребител
  • Публикации: 1 318
  • Нас. място: Северна Ирландия- Нюри
  • Don't worry, be happy!
« Отговор #96 : събота, 06 август 2016 г., 22:39 ч. »
Оооо, аз как съм го пропуснал този аквариум до сега.
Великолепни астронотуси имаш Юджи. На каква възраст са ? С какво ги храниш?

Неактивен uji

• Активен потребител
« Отговор #97 : неделя, 07 август 2016 г., 20:52 ч. »
Рибите са на почти три години.  Храня ги с гранули на "JBL-Stick XL".  Много рядко се случва да хапнат нещо живо....  Следващата седмица чакам да дойдат два броя Колабарикус и в аквата ще започне да влиза и друга храна, но това няма да промени нищо, защото и преди съм имал риба от този вид.  Общо взето Астронотусите са Ок!

Неактивен uji

• Активен потребител
« Отговор #98 : сряда, 21 септември 2016 г., 00:58 ч. »
Двойката ми Астронотуси продължава да трупа опит като родители.  Този е вторият случай, в който успяват да опазят рибките след излюпването.  Смятам да оставя малките още седмица поне при майката и бащата да им се радват, да трупат опит.  И най-вече таткото, който дано разбере, че след хайвера и оплождането му,  следва нещо по-вкусно.....
Снимките са пак набързо нащракани / работа, семейството,знаете как е/ но нуждата да споделиш нещо от това  което наричаме хоби -  е необходимост!

Неактивен uji

• Активен потребител
« Отговор #99 : сряда, 21 септември 2016 г., 01:01 ч. »
Пак се изложих с качването на снимките.....

Неактивен asito

• Активен потребител
  • Публикации: 1 436
  • Нас. място: Варна
    • Моите аквариуми
« Отговор #100 : сряда, 21 септември 2016 г., 01:28 ч. »
Много са красиви астронотусите ти  :up: Няма ли вариант да оставиш няколко рибки да поотраснат, да видиш какво е поколението? Пък после да ги подариш или продадеш. Заглеждал съм астронотуси в магазина, много ги харесвам, но като прочетох за обема за  аквариума и се разубедих :)

Неактивен vanko77777

• Активен потребител
« Отговор #101 : сряда, 21 септември 2016 г., 11:31 ч. »
Поздравления за добрите родители и за хубавия аквариум, ако може да направиш едно видео с родителите и малките
20l.-Скаридарник
40l.
250l.

Неактивен adam

• Активен потребител
  • Публикации: 1 318
  • Нас. място: Северна Ирландия- Нюри
  • Don't worry, be happy!
« Отговор #102 : сряда, 21 септември 2016 г., 18:10 ч. »
Великолепни тигрови астронотуси! Евала Юджи! Поствай по-често снимки да им се радваме.

Неактивен uji

• Активен потребител
« Отговор #103 : четвъртък, 22 септември 2016 г., 01:04 ч. »
Благодаря колеги и аз много си ги харесвам рибите. Vanko за клипче не обещавам, защото времето ми е кът.  Най-вероятно след седмица.
Asito,  аз по принцип риби не продавам-в 99% от случаите подарявам и рядко разменям. И както споменах вече, понеже времето ми е разпределено,  по-лесно ми е да ги занеса в магазина или някой приятел да дойде да ги вземе , вместо да пускам обяви, срещи и тн. Така направих и с палудариума и гущера. За мен хобито си остава такова, а не бизнес -  те.  е само разход :)
По принцип и рибки не искам да развъждам,  но когато нещата се случват ми носят голяма радост /изключвам Ампулариите, които се оказаха голяма напаст/. Предишният път малките Астронотуси ги взе един приятел, така че има някъде от тези риби. А сега мисля да ги оставя до последно в аквариума. Знам, че нямат голям шанс за оцеляване и някой колеги могат да ме упрекват за това ми решение.  Но идеята ми е ако могат родителите по-добре да развият своят инстинкт като такива. Времето ще покаже....

Неактивен uji

• Активен потребител
« Отговор #104 : четвъртък, 15 декември 2016 г., 03:20 ч. »
Отдавна не съм писал нищо в профила, все време не остава... Тази вечер успях да нащракам няколко снимки на голямата аква или по-точно на "Светата Троица" и техните съквартиранти. Та ето ги и тях:

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.