Здравейте колеги.
Дадох нов старт на един от наличните си аквариуми.
Обема е познат на по-редовните тук, 54 л - 60/30/30 cm.
Не знам добре ли направих или лошо, но този път стартирах с подложка - Субстрат Dennerle Deponit Mix 60. Сложиш около 2 см слой в зоните където ще има китки. Количеството го дават за 60 л аква, но ме достраша и сложих много малко, голяма част от пакета остана.
Над подложката сложих Амазония. Да ви кажа честно, поне на 1во четене, останах леко разочарован. Имах чуството че не е грудн, а хумусна почва. Нали уж не се изплаквал, ей така го изсипах в аквата и след пълненето сумати неща останаха да плуват.
Доста се затрудних със скейпа, знам че не ми е сила, аи времето ми е оскъдно. Скейпа се състои от два големи мангрови корена и 3 склани къса, на заден план.
Остава ми да бодна китките, основно елеохарис, зазимен и изъхнал акто плевел е в момента, надводно гледан.
Тъй като в момента водата е като чай, съм пуснал един малък филтър с гъба да върти водата и да вия какво ще потъне и какво ще остане да плува, че да го обера и хвърля.
В готовност чакат канистър Ехайм 2213, предфилтър, скимер, Со2 система.
Чакам китайско лед тяло да пристигне тия дни.
Така както гледам, малкият размер си казва думата и като закача цялата предвидена техника, ще стане много натрупано, но няма как.
Сега като си гледам снимките на спокойствие, май ще трябва да сваля още малко предната част и да вдигна отззад.
Ако имате критики и съвети, сега е момента, че утре ще източвам водата и ще почвам с китките.
Към момента това е положението, качвам няколко снимки, по скоро за статистиката.