Автор Тема: Профилът на malomir или - Рейнболска му работа  (Прочетено 31214 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
Отг: Профилът на malomir или - Рейнболска му работа
« Отговор #135 : вторник, 18 септември 2018 г., 01:01 ч. »
Имам вътре апистограми някакви. Мисля, че са 3 броя, ама не се виждат много-много. За вярата малко трудно, но съм готов за всякакви опити, ако Борко не ме върне пак там.   :drinks:
Боре ще стъкна един профил на тоя ехинодорус във сайта да има.

Неактивен bustama

• Активен потребител
  • Публикации: 1 777
« Отговор #136 : вторник, 18 септември 2018 г., 18:41 ч. »
Има вътре апистограми някакви... ама, как само го каза - все едно не са риби. :) Пусни повече, 20-на поне от вид и ще говорим след година за вярата. Дано само не се върнеш на атеринките. Според мен вида на аквариума просто си плаче за цихлида. На мен вяра да нямаш, че опит нямам, но се зачетох по напред и виждам също колеги така мислят. Щом ще правиш опити, аз с такъв съд бих търсил апистограми - Apistogramma baenschi, Ap. baenschi / inca 50, Ap. nijsseni, регани група също са красиви, както и група макмастери. Направо почвай с Ap. viejita. Много са апистограмите, кви атерини... тях си ги гледал години ;)

Неактивен malomir

• Aquaportal меринджей
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #137 : сряда, 19 септември 2018 г., 02:09 ч. »
атерини... тях си ги гледал години ;)

Това беше и идеята ми, малко да сменя гадинките, да погледам някакви други различни видове. В момента имам 2 аквариума с различни от атерини риби, нещо което не ми се е случвало отдавна. Този и един 60 литров с микроразбори галакси. Галакситата не се виждат пожизнено, само като метна храна се появяват за минута и после пак изчезват някъде. Такава страхлива риба не съм виждал още.
За апистограмите, едва ли ще навляза в тях. В момента имам Апистограми агасизита и въобще не съм впечатлен. В тоя голям аквариум с толкова укрития си убиха женските за 2-3 седмици, сега се ежат една на друга мъжкарите, ако се засекат и дотам. Никаква живинка, дори и когато храня. Мерси, не е за мен тази риба. Пуснах 3 чифта рамирезки, умориха и тях.

Неактивен asito

• Активен потребител
  • Публикации: 1 436
    • Моите аквариуми
« Отговор #138 : сряда, 19 септември 2018 г., 10:01 ч. »
Чифт дискуси пусни в тоя 2м аквариум :) Ще ти събират неоните в пасаж,няма да ги ядат,ще се виждат .Няма нужда и да сменяш вода като гламав,а температурата предполагам и на 27 ще се чустват ок дискусите.

Неактивен bustama

• Активен потребител
  • Публикации: 1 777
« Отговор #139 : сряда, 19 септември 2018 г., 19:26 ч. »
Това беше и идеята ми, малко да сменя гадинките, да погледам някакви други различни видове. В момента имам 2 аквариума с различни от атерини риби, нещо което не ми се е случвало отдавна. Този и един 60 литров с микроразбори галакси. Галакситата не се виждат пожизнено, само като метна храна се появяват за минута и после пак изчезват някъде. Такава страхлива риба не съм виждал още.
За апистограмите, едва ли ще навляза в тях. В момента имам Апистограми агасизита и въобще не съм впечатлен. В тоя голям аквариум с толкова укрития си убиха женските за 2-3 седмици, сега се ежат една на друга мъжкарите, ако се засекат и дотам. Никаква живинка, дори и когато храня. Мерси, не е за мен тази риба. Пуснах 3 чифта рамирезки, умориха и тях.

Понеже и при мен имаше драми с апистограмките, със сигурност и ти и други колеги сте чели. Вече минал през първите стъпки с тези много красиви рибоци, да ти кажа, друго си е като израстат заедно. Като връщам лентата наза и сравня поведението на майката и бащата/ като поведение на мъжка и женска риба/ с това на техните рибки - друго е. Трябва и да отбележа обаче, че все още рибите не са полово зрели и тогава може коренно да се променят нещата. Защо го пиша това: Риби израснали заедно - още като много малки започва вътрешната борба за надмощие, опознават се и свикват заедно да живеят и по-бързо и лесно се разбират. Мъжкият какаду, преди да скочи, усещаше  другите двама още от далеч и не влизаха в конфликт. Само при хранене се стигаше до удари с опашки и гонки. Интересно беше, много интересно поведението на женската към алфа мъжкият - като бебета го гонеше, когато той започна да се оцветява и расте, много бързо тя го прие, като буквално лягаше на грунда/най вероятно с това   показваше почит, не подченение/ и бях сигурен още тогава, че ще има чифт след време. Така че, като съвет с апистограми, които живеят на групи или много на малко квадратура в природата, мисля е добре да се вземат още на 60-на дни. Който оцелее, оцелее. Синята акара също много ми харесва, като риба, но май ще ти отиде готиният вид на аквариума. :D Така са си галактиките ако са малко на брой или нещо не им харесва. В началото при мен много живо беше с тях, но като си обърках аквариума и почнаха да измират, като останаха малко и станаха много плахи. Като е и гъсто залесен аквариума, то май почни всички малки риби обичат да си плуват под листата ли м/у растенията и не можеш да ги видиш. Аз за това и си развалих аквариума и сега го играя по-голо в средните и горни слоеве на водата и без корени, както и най-вече без папрати!

П.П: Аз бих опитал и с други апистограми.

Неактивен geshart

• Активен потребител
  • Публикации: 23
  • Нас. място: София
    • 200 литра
« Отговор #140 : вторник, 25 септември 2018 г., 08:14 ч. »
направо е върхът по моята скала - 800л с 300 неона си е направо 2м от амазонка  :bow:

Неактивен geshart

• Активен потребител
  • Публикации: 23
    • 200 литра
« Отговор #141 : вторник, 25 септември 2018 г., 08:18 ч. »
любопитен съм да покажеш снимки на 60л с галакситата  :)

Неактивен malomir

• Aquaportal меринджей
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #142 : вторник, 25 септември 2018 г., 20:42 ч. »
Ще го снимам тея дни, само да ми остане малко време.

Неактивен asito

• Активен потребител
  • Публикации: 1 436
    • Моите аквариуми
« Отговор #143 : понеделник, 14 декември 2020 г., 18:42 ч. »
Ейй Цецо,още ги чакам тея снимки.Две години вече  :)

Неактивен Daniel

• Dwarf Amazon Enthusiast
  • Заслужил потребител
  • Публикации: 210
  • Аквариум: Гола Вода
« Отговор #144 : понеделник, 14 декември 2020 г., 21:12 ч. »
Тоя Echinodorus Vesuvius е уникален, и аз бих разгледал някоя друга снимка ;)

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.