PAC, прав си
Да и bustama, обаче май не слушам никой конкретно. Напълно съм наясно, че така дистанционно малко трудно да ми помогне някой.
Че съм упорит, вярно е, но както казах, границата между това и будализма е много тънка, мисля че попадам във 2ра категория.
Никой не ми е виновен, трябва много четене за тия неща. А аз покрай работата, няма време а и не чета, че и без туй по 12-14 ч съм пред монитор. Най-много да се оплача и да отговарям на мнения на колеги.
Но да, имам наистина нужда от помощ.
Звъннах да питам Евгени, дали може да ми прати растения, бързи. Отказа, заради студеното и е прав. И той зает, там heat pack и т.н., не е работа за 5-15 лв.
Обаче като чу какви съм ги надробил..ще прескоча че ми се накара възпитано, но каза че единственото спасение е да рестартирам някак и да се отърва от подложката. Това ОК, ама физическо време нямам, то стартирането ми отне един пълен ден. И за тва никой не ми е виновен, знам.
Микрозорима и светлината - прескочих тези коментари, защото има много акви с мега светлина и яки микрозориуми, проблема е другаде.
Та, bustama, кажи да видим, ти как виждаш нещата, че хич не ми се занимава с рестарта, просто нямам време за това.
Иначе, ако някой не даде конкретен съвет, ще си го оставя така аквата, и като стане пълен таш*к, източвам водата до дъно и ще ..и аз не знам какво.
Другото което каза Евгени, светлината ако ни се струва силна, това не значи че е силна или ОК за растенията. 5800лм на този лед по хартия, се постигат някъде на 6-7 степен. От днес намалих на 2ра. Единственото, което ми одобри е че разтварям с дифузер и канистъра
. Да е жив и здрав, ако чете тия редове, отдели време, влезна в положеие и ми каза - източвай, махай всичко, промивай така че да остане само амазонията и на ново. Ок, на ново, ама дали ще стане като моя майстор на колата, вече 4 пъти сменят разни части, докато стане.
Сам съм си виновен, знаех си че не ми трябва подложка и въпреки това я взех. Че и сложих. По малко от половината, но я има да му се невиди...