Митак, всички са си на лице. В големия аквариум са 5 риби. Мъжка и женска Арована, двата сома и Цихлата. Мисълта ми беше, че когато скатчетата пораснат достатъчно ще ги изместя в големия съд и до тогава сомовете трябва да ги няма. Червеноопашатия е на 2 г а Платистомата е на 3 и половина, което ще рече, че има още да растат и този аквариум ще им е въз тесничък. Да не говорим, че са си типични хищници и посягат на почти всичко по-дребно (помежду си също имат разногласия, но са достатъчно големи, че да не могат да се наранят). Относно Арованите и Цихлата те си остават. Малките зверчета са в 300л в момента и след като пораснат достатъчно, че да не могат Скатовете да ги хапнат отиват при тях в 650 литровия и след това в големия. Те също ще бъдат редуцирани до 5-6 бр. Взех повече защото са много малки, а освен това доста трудно се оглеждат до нормален размер. Скатовете бяха 2 съответно мъжки и женски, но точно преди празниците женският ненадейно умря. Буквално за няколко часа и докато го видя, че се държи странно, докато се обадя да попитам по-запознати от мен и той свърши. На всичкото отгоре беше по-големия, по-контактния, по-добре се хранеше и т.н и т.н. И до сега не знам какво му стана. Параметрите на водата са супер, до преди няколко часа се хранеше с охота, беше любопитен и контактен до последно, но за 4-5 часа се влоши и всичко свърши. Реших да не оставам само с един Скат и в първите работни дни на новата година му взех още 2 мацки. И така сега са 3 (един мъжки и два женски), пък да видим за напред как ще е.