Така, след два дни работа, най-накрая всичко е завършено успешно.
В събота отлепих до 3 сутринта, с основното прехвърляне, почистване на филтри и т.н. както и подготовка на стария за вземане от новия му собственик.
В неделя добавих новия Ехеим 2229 и останалата техника - СО2 и контролера за нагревателите.
Доволен съм как стана, като ще е нужно поне месец-два да се стабилизират нещата, улегне грунда и видим кои от растенията ще оцелеят след химичната атака. Затова на снимките са леко мътни, това са умрелите водорасли, които побеляха.
Единствено скейпа нм и се получи както го замислях, всъщност бе развален от анциструсите - подкопаха внимателно позиционирания голям корен и той потъна и се килна настрани...големи прилепи са.
Не исках да го претъпквам, да има място и обем, и ми останаха доста от анубиасите, учудващо като ги извадих осъзнах коко са пораснали, имах два с по 25-30см ризоми.
За момента цялата техника работи както трябва, а както е видно имам доста...
, като се сблъсках само с два проблема, на единия канистър тръбите се оказаха къси и се наложи импровизация за да го повдигна, а новия 2229 е доста шумен, има едно постоянно ромолене на вода, но ще се занимавам в последствие с него, че е по-особен. Ако трябва да съм честен, бях много скептичен, че ще тръгне въобще, все пак е на поне 10 години, но се напълни и си зацикли без проблем, от първия път.
Ето и снимки, за любопитните, ако някой има въпроси или коментари, нека сподели.