Все още съм нова в това хоби имам доста да уча.От самото начало буквално се влюбих в звездните анциструси и след 1 месец търсене от къде и кого да си купя накрая намерих.Сега обаче мъниците ми си отиват един по един.Близо 2 седмици ги държах в аква 10л без филтрация с нагревател, гъба с камък и въздух. Сифонирах дъното и сменях водата по около 3л на всеки 2 дена и добавях сера акватан. В по големия тогава имах 4 хипостромуса които вече ми изядоха 3 малки обикновенни и не посмях да сложа и тези там.В началото на тази седмицата преместих 4те хипостромуса в по голям аква (250л) и веднага преместих малките на тяхно място. 70л с филтрация и азотен цикъл.И тъкмо да се зарадвам ама не.Забелязах подути коремчета на малките и понеже бях виждала снимка на вътрешни паразити веднага се светнах.Питах колега който се занимава със сомове,каза да сложа 1 таблетка и половина Флажил,разтворен предварително и да не ги храня 2-3 дена.Така и направих още на 19(понеделник) но 2 си заминаха и 3-то е на път.Не знам дали просто съм закъсняла с лечението или лечението не дава ефект.Имам сера омнипут да слагам ли?Какво правя?Тази ли е болеста или нещо друго?Давам си сметка че тези въпроси може би ги задават почти всеки ден и на някой им е писнало да пишат едно и също.Нямам кой знае какво време да седя и да се ровя.Когато мога го правя.Качвам снимка на сомчето което си отиде днес,но другото е по същия начин само дето не е толкова надуто все още.Помогнете ми