Аквариуми > Оборудване

Смяна на канистър

<< < (2/3) > >>

Lightning_boy:
Колега, аз имам едно питане преди да дам съвет. Тези 60 литра, които казваш, че е аквариума, са чист обем на аквариума или са 60 литра вода в аквата?
Питам, защото ако са чист обем, като отпадне декорацията, грудна и малко от горната точка на пълненето на аквариума и не знам дали до 50 литра вода ще ги докараш.
Флувала е хубав вилтър, но човек почти 800л. на час на 50 литра вода това са си почти 18 пъти да превърта водата на час. Айде, ще вземем под внимание, че има и медиа и ще падне дебита, но да речем, че ще падне на 650-700л. на час, това според мен е адски много освен, ако не сложиш кранова да ограничаваш депита, но това пък ми се струва малко безмислено...
Аз лично бих заложил на Ехайм. Тетрата не я коментирам. Все едно да сравнявам Волво с Дачиа.

Питай, ако имаш нужда от помощ. Ще помагаме с каквото можем.

Kristiqn Todorov:
Аквариума е на ехейм и цялото оборудване 63 литра е по контур, около 5 см е грунда има и декораци като корени азалия и поне според мен средно до силно залесен може би е около 50-53литва вода малко го бях оставил на заден план и сега пак се активизирах сложих още едно лед осветление и ми хрумна да сменя и с по силен дебит филтера не мога да преценя моят классик 150 който е 300л/час дали е достатъчен за реално 50-53 литва вода в момента има 10 барбуса и 1 лабео 2 сома от около 1 година ни ми пообмръзнаха и мисля да ги заменя с около 15-тина по дребни риби примерно Неони и още нещо. Fluvala го отписах поради големият дебит може би классика 250 е по добрият вариант

Lightning_boy:
Взимай 250. Този твоя ми се струва къс за този аквариум. Въпреки, че то основно си зависи от натоварването де, но все пак...

Kristiqn Todorov:
Ще се оглеждам за 250 иначе моя го дават от 50 до 150 литрови едва ли не съм на минимума и трябва да е добре

Lightning_boy:
Пак казвам, след като толкова време е изкарал и си нямал проблеми, според мен всичко е точно.

Навигация

[0] Индекс на публикациите

[#] Следваща страница

[*] Предишна страница

Преминаване към пълната версия