Автор Тема: Профилът на Стефан  (Прочетено 118571 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен dndechev

• Активен потребител
  • Публикации: 792
  • Нас. място: Русе
Отг: Профилът на Стефан
« Отговор #510 : вторник, 13 март 2018 г., 19:20 ч. »
Честито и от мен !

Неактивен bustama

• Активен потребител
  • Публикации: 1 777
« Отговор #511 : вторник, 13 март 2018 г., 21:10 ч. »
ИзненадАхте ме! :)   Благодаря!

Неактивен bustama

• Активен потребител
« Отговор #512 : събота, 17 март 2018 г., 22:27 ч. »
Преместих тетрите в големия аквариум, толкова стресирани риби не съм виждал. В легена две от тетрите не мърдаха и стояха легнали на страни по дъното! Баси, дано не дадат фира, че ще ме е яд много. Но реших, че в това аквариумче в този му вид няма да им е добре. Дано е за добро и съжителстват добре с галактиките. :)
Сега остава да реша какво ще правя с малки съд, че се наложи да извадя камъните и корените за да успея да уловя рибите и в момента е... Растителен цветарник/холандче/ ли ще го правя - без корени или биотоп.

Неактивен Pac

• Био-топчест биролей
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 2 017
  • Нас. място: София / Враца
  • Станислав Пац
« Отговор #513 : понеделник, 19 март 2018 г., 09:31 ч. »
Биотоп разбира се :)

Неактивен bustama

• Активен потребител
« Отговор #514 : понеделник, 19 март 2018 г., 21:12 ч. »
 :)Ако намеря корени, може. Иначе китки бол, и без това за два месеца от старта, роталите си утроиха обема. :grin: Но ми омръзват вече, имам една пинатифида...

Неактивен bustama

• Активен потребител
« Отговор #515 : вторник, 27 март 2018 г., 20:11 ч. »
10-на дни след преместването, рибите са екстра! Решил съм да търся още поне 10-на, да станат към 25 - 30бр. Мисля, че са 70л. ще е добре. Но ще се наложи, да зачестя смените сигурно, което не е добре за мен. Пълно щастие няма! :grin:

Малкия, стана цветарник. Пак вкарах чужди китки и има планарийка. Възможно е и да си я отглеждам от предишният му вид, но уж ги уморих мамка им, но пък все щях да видя поне една гадинка досега. Другия вариант, да ги мъкна от големия, но и там за година, че и повече, не съм видял. Кофити е, че сега има много китки и не ми се рискува със сол. Ще трябва да намеря някакво решение.

Неактивен bustama

• Активен потребител
« Отговор #516 : вторник, 03 април 2018 г., 19:11 ч. »
Планарията е уникален добитък! Нема умора! Скапах и азотен цикъл и растения, но тази гад оживя. И то не новоизлюпени говеда, но баш големи ги видях вчера, да щъкат в грунда. Изглежда се навират някъде, където перхидрола не е пробил. А що перхидрол съм сипал... Обаче и в глупоста, се научават разни неща.  :grin: Аз и за никъде ве бързам, така че, старта на малкия ще се забави. Разбрах и как ги вкарах в аквариумчето. Дано само не са и в големия. А там, днес, като се върнах от работа, ''заварих безветрие''. Филтъпрчето спряло, не му се е работело. Тепърва ще става интересно...

Неактивен bustama

• Активен потребител
« Отговор #517 : неделя, 22 април 2018 г., 17:27 ч. »
Без проблемно се оказа спирането на филтъра. Всъщност с тези 14бр. малки риби и 3бр. отоси може и само с помпичка, както и да е - филтъра работи и на помощ спретнах един въздушен лифт, че взех един индианец. То се оказа, че ми стана интересно и вчера взех още едно какаду. Така че в момента аквариума е доста оживен и радва окото! Дано второто какаду се окаже женско. Наното още чака смъртта на планариите, да ги видя колко ли време ще изкарат гладни.

Неактивен Pac

• Био-топчест биролей
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 2 017
  • Нас. място: София / Враца
  • Станислав Пац
« Отговор #518 : понеделник, 23 април 2018 г., 09:50 ч. »
Ще чакаш да измрат от глад... Това може да отнеме векове :D Винаги се намира нещо за ядене, най-малкото алги, които дори може да са невидими с просто око.
Мисля, че Виолета ми беше разказвала за една един аквариум с валиснерия и охлюви, който беше изкарал на самотек години, вероятно само с доливане на вода. Тя да каже каква беше точно ситуацията. :)

Неактивен Виолета

• Осветител
  • Aquaportal мениджър
  • Публикации: 2 954
  • Нас. място: Елин Пелин
« Отговор #519 : понеделник, 23 април 2018 г., 12:56 ч. »
Ако имаш предвид, че охлювите изкараха маса време без хранене - да. И сега е на самотек - почти - този аквариум, само че освен валиснерия и охлюви, има неустановен брой гупи. между 50 и 200 всякакъв размер.  :crazy: И, разбира се, сега ги храня. Но пък няма филтър, нито нагрвател.  :drinks:
Искам България ЗЕЛЕНА!

Неактивен bustama

• Активен потребител
« Отговор #520 : понеделник, 23 април 2018 г., 19:13 ч. »
Тези планарии са корави говеда, да. :up: Не знам...времето ще покаже, пък може и пак до солта да опра в един момент. Последният път, двата вида мъхове издържаха на 100-ната грама сол, дано и китките устискат. Със сигурност ще трябва да търся решение.

Това какадуто е друга бира в сравнение с мъниците, които съм гледал до сега. Обаче и мъжкия, който е от 10-на дни при мен и така посочената женска, така и не разбраха, че планорбиса не се яде. Женската, 2-3 мин. се дави с един, голям смях падна. :D Скариди вече не се виждат. :grin:

Неактивен Penta

• Активен потребител
  • Публикации: 398
« Отговор #521 : понеделник, 23 април 2018 г., 19:56 ч. »
Ако няма скариди и ценни охлюви в аквариума хапче Цестал за кучета от Ветеринарна аптека върши чудеса срещу планария. Едно на 200л, половин на 100л и т.н.т.

Неактивен bustama

• Активен потребител
« Отговор #522 : понеделник, 23 април 2018 г., 20:30 ч. »
Добре, щом казваш, че е ок, ще търся. Мерси за инфото! :drinks: Няма живот вътре освен растенията и бактериите.

Неактивен bustama

• Активен потребител
« Отговор #523 : четвъртък, 26 април 2018 г., 17:51 ч. »
Мъжкия и женската. Бледи още, но дано след време се засили окраската.

Неактивен bustama

• Активен потребител
« Отговор #524 : понеделник, 30 април 2018 г., 18:34 ч. »
Колеги, имам нужда от акъл. :) Абе, този пръч, спуква от бой другата риба. Вече взех да имам съмнения, че е момиче... Въпроса ми е, какво да правя - да търся още една, която да е женска или да изчакам. Рибето много трудно в последните дни се храни или по-точно обира остатъци, които успява да открие в аквариума. Иначе с другите риби няма драма, даже ембер тетрите успяват, когато се хранят/понеже са бързи/ да стресират мъжкия, но само тогава , както и въпросната риба по никакъв начин не стресира другите в аквариума- само нейната порода. Сигурно са си такива, но трябва ли да се тревожа за другата риба? Гледам в тубата, на женски, които съжителстват сами с един мъжки - имат травми. Какво да направя?

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.