Автор Тема: златни рибки-какъв филтър  (Прочетено 4655 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен gogi

• Регистриран потребител
  • Публикации: 6
златни рибки-какъв филтър
« : петък, 11 май 2012 г., 12:00 ч. »
понеже ни подариха един стар 60 литров аквариум и дъщеричката иска златни рибки,достатъчна ли ще е филтрация с помпичка за въздух и гъба?в момента няма никакви рибки вътре само работи помпичката,но след 10 дни ще  може ли да се гледат 5 рибки или са много ?

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
Отг: златни рибки-какъв филтър
« Отговор #1 : петък, 11 май 2012 г., 13:18 ч. »
Всяка златна рибка изисква между 30 - 40 литра вода. Моя съвет е да сложите максимум 2 риби вътре. При такова положение, филтрацията, гъба и вътрешен филтър ще ви стигне, ако сифонирате и сменяте вода редовно (веднъж седмично).

Неактивен RosiBosiE

• Активен потребител
  • Публикации: 211
  • Нас. място: София
  • Златар/ка
« Отговор #2 : петък, 11 май 2012 г., 13:19 ч. »
Много са рибките, най-много 2 (две) могат да се гледат в този обем.Помпа с гъба изобщо не ви трябва , а направо си вземете вътрешен филтър, който има и маркуче за мехурчета (две в едно и течение прави и аерира допълнително с мехурчета). Филтъра в зависимост от марката ще ви излезе между 15-30 лв за този обем на аквата. Хубаво е да си купите филтър сега и да го стартирате в Аквариума, за да може да се формира някакъв азотен цикъл и полезни бактерии ( в порите на гъбата в кошничката на филтъра). Колкото по-рано го поставите, толкова по-добре за бъдещите обитатели на аквариума.

Поздрави
Rosi

Неактивен gogi

• Регистриран потребител
« Отговор #3 : петък, 11 май 2012 г., 14:07 ч. »
идеята е да се използуват нещата дето ги имаме ,а  в последствие ще си вземем и други ако малката прояви интерес. иначе дали да вземем 3 рибока ,че с два ми се вижда много празна аквата ?

Неактивен RosiBosiE

• Активен потребител
  • Златар/ка
« Отговор #4 : петък, 11 май 2012 г., 14:56 ч. »
Ами , един приятел гледаше 4 робока в 80 литров само с помпа и гъба, поне 3 години...така, че, ако стартираш всичко по-навреме и сменяш водата на всеки 4-5 дни по 30 % , но това може да се случи само ако аквариума е стартиран поне 1 месец преди пускането на рибите, иначе, шанса да умрат..е доста висок.
Rosi

Неактивен gogi

• Регистриран потребител
« Отговор #5 : петък, 11 май 2012 г., 15:40 ч. »
Тогава  се спираме на 5 рибки но те  ще  почакат щом трябва 1 месец, още повече че явно ще се бърка в аквата да се слагат камъчета и грунд .щом не може с растения няма да слагаме ще имаме само камъни и някое потънало корабче :D

Неактивен RosiBosiE

• Активен потребител
  • Златар/ка
« Отговор #6 : петък, 11 май 2012 г., 15:52 ч. »
И все пак си помислете за броя на рибките, започнат ли да порастват....ще им отеснее много и ще се видите в чудо от проблеми!!! А от личен опит казвам, че е много гадно, когато човек се привърже към едно животинче..да го гледа как се мъчи.
Rosi

Неактивен dgwrite

• Активен потребител
  • Публикации: 221
  • Нас. място: Несебър
« Отговор #7 : петък, 11 май 2012 г., 16:07 ч. »
Колега не взимай повече от 3, и те са много за този аквариум. Мисли в перспектива, рибките ще пораснат след няколко месеца и няма да има къде да се обърнат. Златните при добри условия достигат до 20/30 см. Да не говорим че ще имаш страхотни проблеми с филтрацията. Златните отделят доста изпражнения, само с гъба и камъче ще ти е трудно да държиш в норми параметрите на водата. Вземи колкото се може по-голяма гъба за камъчето, с цел по-голяма площ за нитрифициращите бактерии. Сменяй поне 2 пъти седмично вода, като веднъж седмично сифонирай дъното. И не бързай засега с рибите.

Неактивен gogi

• Регистриран потребител
« Отговор #8 : петък, 11 май 2012 г., 16:15 ч. »
ok,ще вземем само 3 понеже 20 см са наистина много, не мислех че толкова достигат.объркването доиде и от факта че в едмо магазинче до нас гледат 3 в един кръгъл аквариум  който сигурно е 5 л. и казаха че не растат повече и им било добре  >:(

Неактивен rhyan

• Активен потребител
  • Публикации: 412
    • My Flickr
« Отговор #9 : петък, 11 май 2012 г., 16:20 ч. »
В момента гледам 3 големи златни, 2 малки, 2 малки анциструса, 3 големи скариди, 3 охлюва неритина и 10 охлюва меланиа в 63л аквариум. Сменям на 4 дни 21л вода, филтъра ми е 800л/ч, имам 5 растения анубиас различни разновидности и проблемите не спират. НЕ ПРАВИ КАТО МЕН! Вземи си не повече от 3 малки рибки с къси тела и воални опашки, сложи растения анубиас, 4-5 охлюва неритина и един филтър поне 300л/час и си свиркай. Всичко друго ще ти отвори работа. Успех.А, да, аз стартирах аквата с JBL Denitrol, както е указано в инструкцията за употреба и пуснах първата риба на 5тия ден. Азотен цикъл без да има какво да отделя азот в аквата тръгва много бавно. Ако можеш да чакаш месец най добре го направи.

Неактивен gogi

• Регистриран потребител
« Отговор #10 : петък, 11 май 2012 г., 16:37 ч. »
мисля си за такива ако те са с къси тела и воални плавници,а също да питам какъв фон да сложим черен или син за да се открояват по-добре рибоците ?

Неактивен Гунчев

• Активен потребител
  • Публикации: 262
  • Нас. място: гр.Пловдив с.Йоаким Груево
« Отговор #11 : петък, 11 май 2012 г., 19:30 ч. »
Аз съм с черен колега и се открояван супер!
 :drinks:

Неактивен nickkal

• Регистриран потребител
« Отговор #12 : събота, 12 май 2012 г., 10:48 ч. »

ХА.....мойта риба..... :clapping:...вече има доста разлики в аквариума /като съвет/....'пластмасите' изчезнаха....имам анубианс и егерия /дано не бъркам имената/.....растат без да ги пасат.... :yahoo:

Неактивен gogi

• Регистриран потребител
« Отговор #13 : понеделник, 14 май 2012 г., 10:46 ч. »
Благодаря на всички за отделеното време и полезните съвети !!!

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.