Автор Тема: Да махна ли дънера от и без това пренаселения си аквариум?  (Прочетено 4083 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен shrimp-now

• Регистриран потребител
  • Публикации: 4
  • Нас. място: София
В никакъв случай не пускай скариди в аквариума със златните рибки, освен ако не искаш да ги нахраниш със скъпа храна.  Аквариума ще стане много по-хубав ако сложиш растения и по-ситен грунд. Грунда може да е кварцов пясък, по-ситен е, изглежда много по-хубаво и не събира мръсотия и не е никак скъп.

Неактивен sslazio

• Активен потребител
  • Публикации: 25
Мерси за отговорите, но малко позакъсняхте.. Сложих няколко кулита да пробвам, но за жалост изядоха част от тях, другите не съм ги виждал от няколко дена.. със скариди въобще няма и да пробвам. Значи кули и златни не виреят заедно - не пробвайте! >:(  Мисля, че моите златни имат някои гени от пираня.. Както и да е.. сега пробвам няколко растения и ако оцелеят ще споделя опит..  :dance:

Неактивен Julyan

• Активен потребител
  • Публикации: 112
Мисля, че моите златни имат някои гени от пираня..

По- скоро имат гени на прахосмукачка!  8)

Неактивен ico

• Активен потребител
  • Публикации: 82
  • Нас. място: Пловдив
Аз пък имам няколко скариди при златните. Явно са попаднали там като малки с водната леща от скаридарника, която слагам от време на време при каракудите. Научили са се да се крият в треволяка и доста са пораснали заради обилната дажба там.  :swim:

Неактивен rhyan

• Активен потребител
  • Публикации: 412
    • My Flickr

Неактивен sslazio

• Активен потребител
  • Публикации: 25
Много добре изглежда със скаридките.. Моите съм сигурен, че за секунди ще ги deepthroat-нат. Иначе и рибките и скаридите ли бяха малки като ги събра? Устите на моите ми се струват много големи и не ми се вярвам да се погодят, но може и да пробвам с 1-2..

Неактивен rhyan

• Активен потребител
  • Публикации: 412
    • My Flickr
Не, големи си бяха и рибите, и скаридите. Имам скаридите някъде от март и не им възлагах много надежди. Както се вижда златните не проявяват интерес към тях, но и скаридките са към 5см.
 Според мен златките налитат на всичко, което пада от горе надолу в аквата и го считат за храна, затова пуснах скаридите всички заедно с кепа, почти на дъното на аквата, а те веднага се изпокриха. На третия ден се престрашиха, и сега сноват навсякъде.

Неактивен Desidy

• Активен потребител
  • Публикации: 156
И аз имам 2 вече големи скариди и мярнах една мъничка ред чери при златните, /а уж имах само две женски/.
Явно са останали в микрозорума. Макар, че ги извадих много внимателно от аквариума уж всички. После на няколко пъти намирах във филтъра малки и ги подарявах, но пак има :D .
12л Бета
30л Раци джуджета и ред чери

Неактивен RosiBosiE

• Активен потребител
  • Публикации: 211
  • Златар/ка
Хе, аранжировката е като тракийски долмен :) само зелената полянка липсва, интересно :)))))))) :drinks:
Rosi

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.