Аз да се опалча на свой ред.
Между коледа и Нова година понеже в пасажчето имах 2 неона, 2 родустоноса и 3 кардинала, и тук там се включваха 2-3 гупи, реших да взема 2 неона още, по точно моите ме заврънкаха, но и аз знаех, че трябва.
Няма да коментирам метода ха хващане, само направих забележка, да си вземе по-голямо кепче момчето и за щастие ме послуша, та ги хвана малко по безпроблемно, селд първите 10 удара по водата.
Изглеждаха добре, но в къщи видях, че долната перка на едната в най-долното ъгълче е леко загнила. След няколко дена друга неонка и се показа бяла точка. При това питах да не стане така, е стана.
Заети ми са двата други аквариума с болните бети които 3-4 ти месец уж имат подути очи и рамирезитата. Нямаше къде да ги пусна за профилактика.
Както се очакваше вече има и по боциите. На 9 ти почнах лечение, но още има.
За сега загубих споменатата неонка. И възрастният ми мъжки кардинал за който от 3 месеца питам до колко живеят. Изчезна без да видя бяла точка на него, явно преди да стане за размножаване бацила го уби. А изчезна и неонката , за сега не съм отварял да ровя къде са но имам 3 анциструса, та предполагам къде са.
Женските кардинали, родостонуси и гупи и анциструси са наред. За сега само неони и боции болни. Директно преминах към повторно лечение. 2013 ме изненада с началото си.