Автор Тема: Съвет за CO2  (Прочетено 2272 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен ic3t0

• Регистриран потребител
  • Публикации: 14
Съвет за CO2
« : понеделник, 11 ноември 2019 г., 13:21 ч. »
Здравейте, имам нужда от съвет. Два аквариума в две съседни стай. Искам да подавам и към двата CO2 от една система за да си спестя направата на две такива. Система с мая и захар ми изглежда по лесна за изработка и предполагам, че направена в по голямо количество би свършила работа. Проблема е следния и двете стай са обитавани постоянно и мисля да сложа 3 кранчета през деня две пускат към аквариума CO2, а нощем треторо го отварям и с маркуче газа някъде навън за да не се понесе миризма на джибри в стаята, че жената ще ме бие :D. Другия вариант със сода и л.к. ме притиснява от гледна точка да не се спука някой маркуч или котката да бутне двете шишета и да стане БУМ. Другото мислех ако вместо дифузер го подам през камъче за въздух да не се разтваря толкова добре CO2 то и да не го спирам нон стоп.
При някой имало ли е неприятни миризми или пък експлозий от системата със содата?
Какви бихте препоръчали?
Знам че много въпроси и объркано го написах но ще се радвам на някое съветче :)

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
Отг: Съвет за CO2
« Отговор #1 : вторник, 12 ноември 2019 г., 05:32 ч. »
Една система с мая и захар за 2 аквариума в 2 различни стаи не е добра идея. Вземи си хубава система с бутилка Со2 и разпредели както и колкото искаш. Можеш да го направиш с обикновен таймер да ти подава и спира газа в определено от теб време.

Неактивен ic3t0

• Регистриран потребител
  • Публикации: 14
« Отговор #2 : вторник, 12 ноември 2019 г., 08:30 ч. »
Най-добре е с такава система това спор няма. Искаше ми се като за първи опит с CO2 да е с нещо DIY да не инвестирам голяма сума с неясен резултат. Ще бъде и с 2 отделни системи ако трябва поне някаква идея усеща ли се някаква миризма от системата с мая и захар и имало ли е при някой сцепени шишета с другата система?

Неактивен bustama

• Активен потребител
  • Публикации: 1 777
« Отговор #3 : вторник, 12 ноември 2019 г., 12:10 ч. »
Давай смело!

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.