Автор Тема: Опити за размножаване на бети  (Прочетено 2129 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен Simona2007

• Регистриран потребител
  • Публикации: 15
Опити за размножаване на бети
« : вторник, 19 май 2020 г., 07:15 ч. »
Здравейте колеги акваристи. Аквариума в който се опитвам да размножа мойте бети е 20 л без грунд и помпичка за въздух. Сменила съм 2 мъжки бети. Женската има вертикални ивици и има доста голям корем. Има укрития в аквариума. Мъжкия беше направил гнездо вчера сутринта женската отиде до него и мъжкаря започна да я гони и хапе много. Тя явно много се е уплашила защото се скри в една от декорациите и не искаше да излиза. Реших аз да махна мъжкия и го прехвърлих в 50л (с даниота).Женската се поуспокои но не знам защо не ще да хвърля хайвер. Сега женската е много бледа и не знам защо.Моля за съвет от по опитните от мен.

Неактивен Simona2007

• Регистриран потребител
Отг: Опити за размножаване на бети
« Отговор #1 : вторник, 19 май 2020 г., 08:45 ч. »
Ето и снимка на женската която продължава да избледнява.

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #2 : сряда, 20 май 2020 г., 09:45 ч. »
А какъв цвят беше тая женска? По принцип женските хвърлят хайвер само с мъжките, по време на любовен ритуал, при който двамата се увиват един друг. Често се случва и да не се харесат дадена двойка. Малко повече търпение трябва. Пробвай пак след няколко дена. Или търси други риби.

Неактивен Simona2007

• Регистриран потребител
« Отговор #3 : сряда, 20 май 2020 г., 14:59 ч. »
Така изглеждаше преди. След няколко дена ще пробвам пак.

Неактивен Simona2007

• Регистриран потребител
« Отговор #4 : вторник, 26 май 2020 г., 13:42 ч. »
Женската днес хвърли хайвер. :) Преди да я пусна бях нахранила мъжкаря за да не яде после хайвера. До тук добре. След като женската хвърли под гнездото което беше доста малко спрямо предното я извадих за да не я убие. До тук добре. След като я махнах мъжкия не събра хайвера да го качи в гнездото, а го изяде почти всичкия. :fool: Отделих го и него в друг съд. Сега хайвера стои на дъното, има ли шанс да се излюпи нещо от този хайвер или да я подготвям за следващо хвърляне?

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Aquaportal меринджей
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #5 : вторник, 26 май 2020 г., 20:50 ч. »
Не, няма шанс да се излюпи на дъното.
Не всички опити са успешни. Ако имаш време продължавай с опитите. Не става от първия път.

Неактивен Simona2007

• Регистриран потребител
« Отговор #6 : петък, 12 юни 2020 г., 05:27 ч. »
Нещата не стоят добре женската бета току що видях че напада мъжкия явно и пред да се събудя тя го е нападала защото беше целия оръфан , не знам да ли има обяснение за тази нейна агресия която изведнъж се появи(мъжкия бе завършил гнездото и всичко си беше нормано). Какво им става на тия рибета не знам.  :fool:

Неактивен RAKIM

• Активен потребител
  • Публикации: 1 152
  • Нас. място: Пловдив
« Отговор #7 : петък, 12 юни 2020 г., 16:53 ч. »
Не съм експерт,но сигурно ли е че тази бета е женска?

Неактивен Simona2007

• Регистриран потребител
« Отговор #8 : петък, 12 юни 2020 г., 18:24 ч. »
Женска е до колкото знам(и аз не съм спец по тия риби), има тези вертикални ивици и онова бяло топче което прилича на хайверно зрънце. Сега временно е при друг мъжки, че останалите аквариуми са заети и карантиния... дълга история...та този мъжки при който е сега май си го хареса че не го оставя намира само му се перчи и го обикаля, а той строи гнездо и не я закача... Търпение трябва. Само се чудя дали като ми се освободи някой от аквариумите дали да я местя?

Неактивен Simona2007

• Регистриран потребител
« Отговор #9 : събота, 13 юни 2020 г., 20:25 ч. »
Положението е повече от зле почнаха да се,, гушкат " тя хвърли 5 хайвер и зрънца, той ги постави в гнездото. Той започна да я обикаля наперен и тя се напери и изведнъж почнаха да се бият като 2 мъжки бети  :fool: . Тя току що изхвърли сама около10-15 зрънца. И продължава боя. Ще ги разделя веднага , но въпроса е какво предизвиква тая агресия хем се бият хем се,, гушкат" май нещо не е наред с тия рибета или аз не съм чела достатъчно?

Неактивен bustama

• Активен потребител
  • Публикации: 1 777
« Отговор #10 : неделя, 14 юни 2020 г., 11:04 ч. »
Не ги зная бетите, но при мен със рубривитата е горе долу така, но с определен мъжки. Женската го бие и после играят танца на любовта... Ходи ги разбери. Даже съм си мислил, че го оредизвиква, щото на него му е все тая. Това обаче е само с един от мъжките.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.