Автор Тема: Проблем със Силвър Шарк  (Прочетено 1163 Пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглеждат тази тема.

Неактивен AquaMoni

• Регистриран потребител
  • Публикации: 5
Проблем със Силвър Шарк
« : събота, 26 декември 2020 г., 13:31 ч. »
Здравейте,
 Сравнително начинаеща съм в отглеждането на рибки. Аквариума ми е 200л. с вътрешна помпа и осветление, нагревател с темп. 28 градуса. Гледам 7 хелера, две от които са нови бебета, две молинезии, сом фосилис, сом калихт и две акулки. Проблема се появи преди 3-4 дни, едната от акулите отслабна драстично, без видима причина, няма никакви белези по тялото, които да ми говорят за някакви паразити.. днес почина. Сега другата е много неспокойна, блъска се в стъклото, а няма нищо отворено за да и купя другарче.
 Според вас ще се успокои ли, защото поне след 2 дни вероятно ще отвори някой магазин?..
 И от какво може да се дължи тази странна болест?

Неактивен bustama

• Активен потребител
  • Публикации: 1 777
Отг: Проблем със Силвър Шарк
« Отговор #1 : събота, 26 декември 2020 г., 13:47 ч. »
На много неща. Дишат ли учестено?Качете снимки на рибите, така по лесно ще ви се дадат насоки. Много трудно се определя точно заболяването, поякога много лесно може да се обърка едно заболяване с друго.
Има в електронен вариант на Сера с болестите по рибките. Изтеглете си го и четете.

Неактивен AquaMoni

• Регистриран потребител
  • Публикации: 5
« Отговор #2 : събота, 26 декември 2020 г., 13:53 ч. »
В момента не съм вкъщи, довечера ще кача. Преди да умре дишаше учестено. Но другите са добре, даже другата доста  порасна и наддаде..

Неактивен Daniel

• Dwarf Amazon Enthusiast
  • Заслужил потребител
  • Публикации: 210
  • Нас. място: София
  • Аквариум: Гола Вода
« Отговор #3 : събота, 26 декември 2020 г., 23:53 ч. »
Хубаво е винаги да имаш под ръка тестове за вода. Скоро един колега тук ме подсети да си направя тест на новия аквариум, не е лошо и ти да погледнеш за какво става въпрос.

Неактивен malomir

• Rock'n'Roll аквадемик, аквахолик
  • Модератор на раздел
  • Публикации: 6 917
  • Нас. място: Варна
  • Българкият сайт за атерини
    • www.rainbowfishbg.com
« Отговор #4 : неделя, 27 декември 2020 г., 04:28 ч. »
Така наречените акули са ужасно плашливи и много често се наблюдава при тях такова поведение, за съжаление. Стресират се за щяло и нещяло и доста често този стрес има летален изход, както е в твоя случай. Според мен, ако другите риби се държат нормално, просто остави нещата така.

Aqua World 55 Astario

Rainbowfish България Retro Club Varna Live Club

Бърз конвертор
oF ◄► oC ин. ◄► см. гал. ◄► л.