Рибки > Живораждащи
Проблем с гупи ....
(1/1)
paiaka:
Здравейте , колеги и колежки . Имам 22л аквариумче . Вътре плуват : 4 данио , 1ж и 2м гупи , 2 анциструсчета . От известно време нещо се случва с гупите . Имаше една женса още , НО тези дни замина . Плуваше си нормално , ражда 1 или 2 пъти и накрая стана една слаба изпита и замина . Нямаше бели петна или нещо друго видимо като заболяване . Просто се съсухри така да го кажа , почна да плува като замаяна и умря . Минаха 2 дни и едното анциструсче намерих умряло (при него не съм наблюдавал странно поведение плуване и т.н.) . В аквариума има явански мъх , и дъбче . Камък ползван в друг аквариум преди години . Вода сменям всяка събота по 5-7л , помпата е китайче с флейта и активен въглен . Храня всеки ден по малко . Храната е на Сера люспи . Грунда е от аквариум от ЗОО градината - не е нов . Поддържам температура в порядъка 22-25 градуса . Има бебета които са си на 6 . Нещо се случва и не мога да разбера , помагайте и дайте съвети .
Благодаря предварително .
П.С. забравих да кажа ...... стартиран е преди около 3-4 месеца .
malomir:
Данио и гупи не са добра комбинация, особенно в такъв малък аквариум.
Нормално е да се стресират гупите, да загубят имунитет и да си отидат. И 2 мъжкаря на 1 женска също ще и дойде много на гупата. Тоя активен въглен за какво ти е? Махай го. Целта му е друга.
paiaka:
--- Цитат от: malomir на четвъртък, 07 февруари 2019 г., 20:44 ч. ---
Данио и гупи не са добра комбинация, особенно в такъв малък аквариум.
Нормално е да се стресират гупите, да загубят имунитет и да си отидат. И 2 мъжкаря на 1 женска също ще и дойде много на гупата. Тоя активен въглен за какво ти е? Махай го. Целта му е друга.
--- Край на цитата ---
Бяха 2м на 2ж ама едната..... Въглена си беше в помпичката и за това не съм го махнал . Утре ги махам . Относно съжителството.... малката (3.5г) ги харесва и им се радва и на гупите и на даниото ... трудно ще е да махна някои . Ще мисля варианти . Ок благодаря за съветите ;)
Навигация
Преминаване към пълната версия